V okrese Trebišov zasahovali záchranné zložky. Pri hasení domu objavili telo muža bez známok života

dnes 12:40

Požiar zasiahol v nedeľu (20. 10.) rodinný dom v obci Hraň v okrese Trebišov. Na mieste po 22.00 h zasahovali všetky záchranné zložky.

poziar
Foto: Facebook/Polícia SR - Košický kraj

"Po uhasení požiaru bolo nájdené telo 64-ročného muža bez známok života," informovala košická krajská polícia na sociálnej sieti.

Pravdepodobnou príčinou boli sadze

Zisťovateľ príčin vzniku požiarov Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) ako pravdepodobnú príčinu vzniku požiaru uviedol vzplanutie sadzí v komíne od piecky na tuhé palivo. Poverený príslušník Policajného zboru v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. "Presná príčina vzniku požiaru je predmetom ďalšieho vyšetrovania," uviedla polícia.

Po úplnom uhasení požiaru a všetkých skrytých ohnísk polícia miesto udalosti dôkladne zadokumentovala a vykonala obhliadku miesta v spolupráci so zisťovateľom príčin vzniku požiarov.

Hasiči našli telo

Krajské operačné stredisko hasičov v Košiciach prijalo hlásenie o požiari domu na Lipovej ulici v Hrani krátko pred 22.30 h. Na mieste zasahovali piati príslušníci HaZZ s dvomi kusmi hasičskej techniky.

"Po príchode príslušníkov k miestu udalosti bola požiarom zasiahnutá celá strecha domu, ktorá sa vplyvom požiaru prepadla do interiéru domu. Počas hasenia požiaru bolo v interiéri domu nájdené telo osoby, ktoré nejavilo známky života," priblížil hovorca Krajského riaditeľstva HaZZ v Košiciach Jozef Bálint. Výška predbežnej priamej škody na požiarom poškodených častiach domu bola vyčíslená na sumu 8000 eur.

Pozrite si reportáž o požiari z 24. septembra:

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok