PR správa

5G sieť od O2 môže využívať už 84,2 % ľudí na Slovensku

dnes 10:03

Viac ako 84 % Slovákov sa môže pripojiť do najmodernejšej 5G siete od O2. Operátor je uprostred modernizácie svojej sieťovej infraštruktúry spojenej nielen so zlepšením kvality signálu, ale aj rozširovaním pokrytia 5G technológiou.

thumbnail_aktualne 5G pokrytie (6).png
Foto:

•     Celkovo je 5G sieť dostupná už v 1738 lokalitách Slovenska

•     Od konca septembra pribudla 5G sieť v ďalších 56 lokalitách

•     Modernizácia sieťovej infraštruktúry zostáva kľúčovou prioritou operátora

Od začiatku tohto roka operátor pokryl až 729 nových miest a obcí a celkovo je 5G signál dostupný už v 1738 lokalitách Slovenska. Kým začiatkom roka bola 5G sieť dostupná pre 70,1 % obyvateľov Slovenska, k 15. októbru ju už mohlo využívať 84,2 % ľudí.

"Súčasťou modernizácie O2 siete je výrazné navýšenie vysielačov na území Slovenska, vďaka čomu získa bežný užívateľ omnoho lepší signál, rýchlejší a stabilnejší internet, a tiež výrazné zlepšenie kvality hovorov,“ povedal Slavomír Pšenák, technologický riaditeľ O2.

Prechod na vyššiu rýchlosť znamená pre zákazníka ešte lepší užívateľský zážitok z dátovania, počúvania hudby či sledovania filmov a videí. Najnovšie technológie totiž umožňujú rýchlejší tok mobilných dát, a tým pádom aj využívanie mobilných aplikácií.

Pre využívanie 5G siete sa zákazník musí nachádzať v lokalite, v ktorej je dostupné pokrytie 5G sieťou. Zároveň platí, že k sieti sa môže zákazník pripojiť iba na zariadeniach, ktoré ju podporujú. Zo štatistík však vidno, že každý mesiac narastá počet zákazníkov s vhodným 5G zariadením, s ktorým si môžu naplno užiť výhody 5G siete. Podiel týchto zariadení v O2 sieti bol na konci septembra 31,8 %. Ak zákazník potrebuje pomoc s výberom alebo nastavením telefónu, v ktorejkoľvek O2 predajni mu konzultanti radi poradia.

Skúsiť si výhody modernej 5G siete nebolo nikdy jednoduchšie – človeku stačí telefón a SIM karta, ktorá podporuje 5G. O2 momentálne prináša atraktívnu ponuku – noví zákazníci môžu získať akýkoľvek O2 Paušál na celý mesiac zadarmo a zažiť si 5G rýchlosť v praxi. O2 Paušál na mesiac zadarmo si stačí aktivovať pohodlne cez O2 mobilnú aplikáciu.

Všetky potrebné informácie o 5G sieti nájdu zákazníci na stránke www.o2.sk/5G

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok