Trump smažil hranolky, Harrisovej spieval Stevie Wonder. Prezidentskí kandidáti oslovujú voličov kreatívne

dnes 07:44 , Aktualizované: dnes 10:12

Do volebného dňa v Spojených štátoch zostáva menej ako dva týždne, a obaja uchádzači o Biely dom sa tak snažia presvedčiť doposiaľ nerozhodnutých voličov v kľúčových štátoch.

Viceprezidentka a kandidátka demokratov Kamala Harrisová, ktorá v nedeľu oslávila svoje 60. narodeniny, v rámci kampane navštívila dva kostoly v Georgii, jej republikánsky súper, 78-ročný exprezident Donald Trump, medzitým zavítal do reťazca rýchleho občerstvenia v Pensylvánii, kde v zástere smažil hranolky. Informovali o tom svetové agentúry.

Trump v zástere

Trump v nedeľu na predmestí Filadelfie navštívil pobočku reťazca rýchleho občerstvenia McDonald's, vyzliekol si sako, obliekol si čiernožltú zásteru a začal smažiť hranolčeky, zatiaľ čo mu zamestnanci radili, ako postupovať. "Ani sa ich nedotknite, je to pekne čisté," vyhlásil bývalý prezident, ktorý je milovníkom rýchleho občerstvenia a podľa agentúry AP tiež "bacilofób".

"Vyžaduje si to vlastne veľkú odbornosť, aby sa to urobilo správne a rýchlo," dodal Trump s tým, že ho smaženie hranoliek bavilo.

Trump pobočku McDonald's navštívil čiastočne aj v narážke na svoju súperku Harrisovú, ktorá uviedla, že v tomto fast foode pracovala počas štúdií v Kalifornii. Trump tvrdí, že tam však Harrisová nikdy nepracovala, hoci to nepodložil žiadnymi dôkazmi, napísala agentúra Reuters.

Harrisová oslavovala

Hovorca Harrisovej Trumpovu návštevu reštaurácie označil za príklad jeho "zúfalstva". V príspevku na sieti X tiež poznamenal, že exprezident ani sám nedokázal dať hranolky do fritézy, načo pokrikoval na novinárov z okienka. "Jediné, čo vie, je klamať," povedal hovorca Harrisovej agentúre Reuters. "Nevie, aké je mať letnú brigádu, pretože dostal milióny na striebornom podnose, len aby ich premrhal," dodal.

Harrisová, ktorá v nedeľu počas kampane v Georgii oslávila okrúhle narodeniny, medzitým navštívila dva kostoly na okraji Atlanty, kde vyzvala černošských voličov, aby išli k voľbám. V kostole v Jonesboro potom demokratke zaspieval k narodeninám Stevie Wonder.

Na križovatke

Harrisová, ktorá kedysi spievala v cirkevnom zbore, predtým prehovorila v inom kostole v Stonecreste, rovnako v Georgii. Vo svojej reči sa ostro vymedzovala voči rozdeľujúcej rétorike, hoci Trumpa menovite nespomenula. "V tejto chvíli v celom našom národe vidíme, že sa niektorí snažia prehlbovať rozdelenie medzi nami, šíriť nenávisť, zasievať strach a vyvolávať chaos," povedala. "V tejto chvíli sa naša krajina nachádza na križovatke a je len na nás, kam sa vydáme," dodala.

Harrisová bude vo voľbách 5. novembra potrebovať získať veľkú volebnú prevahu v Detroite a Atlante, aby zopakovala úspech prezidenta Joea Bidena v Georgii a v Michigane posledných volieb v roku 2020. Trump sa naopak snaží čo najviac vyťažiť z prieskumov, ktoré nasvedčujú, že sa jeho popularita v týchto štátoch zvýšila a že pôjde o tesný súboj, píše Reuters.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok