Šaško sa prihovoril sestrám a asistentkám: Rast vašich miezd sa nespomalí, moja ponuka je férová

Minister zdravotníctva Kamil Šaško sa prihovoril zdravotným sestrám a pôrodným asistentkám. Tvrdí, že so znepokojením sleduje, ako sa šíria nepresné informácie o ich mzdách. Ubezpečil ich, že ich rast sa nespomalí. Vyjadril sa tak vo videu.

Šaško obhajuje, čo vyrokoval

"Návrh, ktorý predkladám, garantuje, že každá z vás bude mať presne rovnaké podmienky nárastu platu, ako to bolo aj pred prijatím konsolidačného balíka," sľubuje minister.

Už na tlačovej konferencii po stretnutí s prezidentom Petrom Pellegrinim uviedol, že ich platy môžu stúpnuť o 9,7 percenta a nie o aktuálne platných 6,4 percenta. "Toto som pre vás vyjednal a od nástupu do funkcie som na tom intenzívne pracoval," povedal s tým, že to, čo sa mu podarilo vyrokovať, sa netýka iba sestier a pôrodných asistentiek, ale aj záchranárov a všetkých ostatných zdravotníckych povolaní.

Váži si prácu všetkých sestier aj ďalších zdravotníkov a sľubuje, že za nimi bude ako šéf rezortu vždy stáť. Naznačil, že takéto zvýšenie platov v časoch tvrdej konsolidácie by nemalo byť dôvodom na akékoľvek nátlakové akcie.

"S týmto zvýšením ste dlhodobo počítali," odkázal. Myslí si, že táto ponuka je maximálne férová a korektná.

Pozrite si celé vyjadrenie ministra zdravotníctva.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok