V Španielsku jeleň napadol troch ľudí, jedného zabil. Zrejme za to mohlo obdobie ruje

dnes 09:47

V španielskej provincii Granada na ľudí útočil jeleň. Vnikol na súkromnú farmu a zabil 91-ročného muža. Zviera neskôr zastrelil syn obete.

jeleň.jpg
Foto: TASR/AP/Alastair Grant

V provincii Granada na juhu Španielska vnikol na pozemok súkromnej farmy jeleň, ktorý napadol tri osoby - jedna zraneniam podľahla a zvyšné dve záchranári previezli do nemocnice. Presné okolnosti sa vyšetrujú, napísal web El Economista.

Miguel Pérez, starosta obce Castril, kde sa incident odohral, uviedol, že jelene sa v blízkom prírodnom parku Sierra de Castril v posledných rokoch premnožili a že útok sa stal v období ruje, kedy sa divá zver veľa pohybuje a je agresívnejšia.

Jelen zaútočil na 91-ročného muža, jeho 84-ročnú manželku a 61-ročného syna, ktorý rodičom prišiel na pomoc. Tomu sa síce podarilo zviera zastreliť, otcovi však už nedokázal pomôcť.

Matku so synom záchranári odviezli do nemocnice v meste Baza južne od Castrilu. Podľa zdrojov zo zdravotníckeho zariadenia je žena na pozorovaní a čaká ju prevoz do Granady, hlavného mesta provincie 100 kilometrov juhozápadne od Bazy. Syna, ktorý vyviazol bez zranení, nemocnica prepustila.

Pozrite si reportáž o útoku medveďa z 19. októbra:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok