Dobodaná žena, zranený policajt a výbušniny. Slovák, ktorý sa v Rakúsku zabarikádoval pred políciou, je mŕtvy

dnes 10:43 , Aktualizované: dnes 19:54

Rakúska polícia vykonávala rozsiahlu akciu v obci Zistersdorf pri slovenských hraniciach, kde sa snažila dolapiť 59-ročného Slováka podozrivého z vraždy 65-ročnej ženy. Podľa rakúskych médií ho neskôr našli mŕtveho.

polícia rakúsko.jpg
Foto: Profimedia (ilustračná fotografia)

Evakuovali domy

Policajný hovorca ráno potvrdil, že ženu našli mŕtvu v miestnej vinici s bodnými ranami. Podozrivého slovenského občana videli svedkovia utekať v blízkosti miesta činu. Podľa miestnych médií pracoval pre ženu vo vinohrade a k smrteľnému útoku zrejme viedol ich spor o jeho pracovnú morálku a neporiadok v prenajatom byte.

Zistersdorf v katastrálnom území obce Gösting (okr. Gänserndorf) leží neďaleko slovenských hraníc. Podozrivý 59-ročný slovenský občan sa pravdepodobne ukrýval vo vínnych pivniciach alebo s nimi prepojených budovách na okraji obce.

Rakúska polícia v noci evakuovala desať domov v meste s približne 300 obyvateľmi. Podozrivý sa nachádzal v jednej z vínnych pivníc pripojených k domom. Okrem špeciálnej jednotky Cobra a expertov na výbušniny bolo nasadených 120 policajtov. Polícia uviedla, že muž bol veľmi nebezpečný a mal prístup k zbraniam, výbušninám a „jadrovým materiálom“, konkrétne k „látkam obohateným o urán“.

Policajti s megafónmi sa ho niekoľko hodín snažili presvedčiť, aby vyšiel z úkrytu. Polícia sa nedočkala odpovede, ale z pivnice počuli výbuch. Keď vošli dovnútra, našli muža mŕtveho.

Muž nemal ružovú minulosť

Podľa rakúskej polície mal muž prístup aj k jadrovým materiálom a vyšetrovala ho okrem iného aj polícia v Českej republike.

Podľa Baumschlagera bol slovenský občan "nebezpečný" a v minulosti bol zadržaný vo viacerých krajinách Európy za neoprávnené držanie výbušnín a zbraní. Vzhľadom na nebezpečný charakter podozrivého páchateľa bol "vytvorený väčší perimeter" zásahu, uviedol tlačový hovorca polície.

Do akcie bolo okrem špeciálnej zásahovej jednotky Cobra a expertov na výbušniny nasadených na 120 policajtov.

Pozrite si reportáž s informáciami o prípade.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok