Ozbrojení členovia Moslimského bratstva sa pokúsili pri izraelských hraniciach o útok. Armáda ich zneškodnila

dnes 17:58

Dvaja útočníci, ktorých v piatok po nelegálnom prekročení hraníc Izraela a Jordánska zabila izraelská armáda, boli členmi islamistickej organizácie Moslimské bratstvo v Jordánsku.

Izrael vojaci
Foto: TASR/AP (ilu)

Agentúre AFP to potvrdil hovorca tejto organizácie.

Mali pri sebe zbrane, nože, slovník či kompas

Podľa prvotných informácií poskytnutých izraelskou armádou narušitelia prerezali časť hraničného plota. Ich cieľom údajne bolo spáchať útok proti civilistom podobný tomu, aký 7. októbra 2023 na juhu Izraela podnikli teroristické komandá napojené na palestínske radikálne hnutie Hamas.

Muži, zneškodnení izraelskými bezpečnostnými zložkami, boli vybavení ručnými zbraňami, nožmi, putami, mapou, ďalekohľadom, kompasom a arabsko-hebrejským prekladovým slovníkom, doplnil izraelský spravodajský web i24.        

Denník The Times od Israel dodal, že pri incidente s infiltrantmi boli zranení aj dvaja izraelskí vojaci.

Web i24 doplnil, že jednotky pohraničnej polície a armády následne prehľadávali pohraničnú oblasť v blízkosti Mŕtveho mora a pátrali po treťom podozrivom. Oblasť bola úplne uzavretá a obyvatelia dostali pokyn, aby zostali doma.

Podľa citovaného hovorcu islamistického hnutia obaja muži boli členmi skupiny Moslimské bratstvo, ktorí sa "vždy zúčastňovali na podujatiach na znak solidarity s Gazou a na podporu hnutia odporu".

Pozrite si rozhovor s Evou Taterovou z Ústavu pre súčasné dejiny Akadémie vied ČR o vývoji konfliktov po smrti vodcu Hamasu.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok