Otrasný prípad z Česka. Mladá matka nechala novorodenca na kontajneri, udala ju kamarátka

18.10.2024 12:40

Česká polícia vyšetruje otrasný prípad. Pred pár dňami objavil okoloidúci na kontajneri položeného novonarodeného chlapca, matka ho v noci odložila zabaleného v bunde. Udala ju jej kamarátka.

polícia čr.jpg
Foto: TASR/Michal Svítok

Obyvateľov susednej Českej republiky pred niekoľkými dňami, v nedeľu 13. októbra, šokoval otrasný nález. Ako informovala česká polícia na sociálnej sieti X, na kontajneri v Ústí nad Labem ležal novorodenec.

Plačúceho chlapčeka našťastie objavil v skorých ranných hodinách náhodný okoloidúci a upovedomil o tom políciu. Dieťa je napriek okolnostiam zdravé a v bezpečí. Dostalo meno Jáchym, podľa príslušníka polície, ktorý prijímal tiesňové volanie na linku 158.

Policajti spočiatku nevedeli, kto sa novorodenca týmto krutým spôsobom zbavil. Dieťa však bolo zabalené v zimnej bunde a podľa informácií CNN Prima News bolo položené na vrchu kontajnera, nie v ňom. To naznačovalo, že páchateľ dúfal, že bábätko niekto objaví.

Mama mala len 19 rokov

Onedlho už policajti poznali identitu matky. Išlo o mladú ženu menom Denisa. „Operatívnym pátraním kriminalisti identifikovali ženu, ktorá mala novorodenca vložiť do kontajnera. V súčasnosti bola 19-ročná žena z Ústí nad Labem zadržaná a prebiehajú ďalšie procesné úkony,“ napísal profil Polície ČR na X len deň po uverejnení prvotnej informácie o čine.

Nateraz nie je jasné, prečo novorodenca žena opustila, ani prečo ho nechala na kontajneri a nie v hniezde záchrany. Kuriózne však je, že o tehotenstve matky nikto nevedel.

Fyziologické zmeny sa jej vraj darilo skrývať. Od nádoby na odpad, kde svojho potomka nechala, žila len niekoľko desiatok metrov. Na základe bundy, do ktorej dieťatko zabalila, ju identifikovala jej kamarátka.

V prípade preukázania viny matke novorodenca hrozí až 20-ročný trest odňatia slobody, prípadne iný výnimočný trest.

Pozrite si reportáž o organizačných zmenách v banskobystrickej detskej nemocnici:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok