Jeden z operátorov hlásil výpadok. Nefungoval web ani aplikácia, v Česku je problém závažnejší

dnes 10:45 , Aktualizované: dnes 15:43

Operátor O2 hlásil výpadok. Podľa informácií ta3 slovenskí zákazníci neevidovali výpadok telefonických či mobilných služieb, slovenský operátor mal ale výpadok webu, aplikácie a interného systému. V Českej republike je výpadok služieb väčší, u našich susedov nefungovalo telefonovanie, mobilné dáta, SMS správy a ani web.

O2
Foto: Facebook/O2 SK

O2 hlásil výpadok niektorých služieb

Podľa informácií ta3 hlásil slovenský operátor výpadky webovej stránky aj aplikácie. Telefonický operátor zákazníckej linky O2 tiež uviedol, že majú problém s interným systémom. Zamestnanci nemôžu v systéme vyhľadať zákazníka a pomôcť mu s nahláseným výpadkom. Na riešení problému momentálne pracujú.

„Niečo veľké sa stalo,“ povedal pre ta3 operátor O2, keď sme volali na zákaznícku linku. Informoval nás, že zatiaľ neevidujú výpadky pri mobilných službách či problémy s internetom alebo TV. Najväčšie komplikácie im spôsobuje výpadok interného systému, bez ktorého nevedia pomôcť zákazníkom.

Webová stránka je v plnej prevádzke

"Zaznamenali sme krátkodobé obmedzenie zobrazovania našej webovej stránky, ktorá je už od obedňajších hodín opätovne plne v prevádzke. Rovnako sa krátkodobé obmedzenie týkalo aj dovolateľnosti na našu zákaznícku linku, či obslužný systém zákazníkov," vyjadrila sa pre ta3 špecialistka externej komunikácie pre O2 na Slovensku Annamária Krchňavá.

Dodala, že táto situácia však nemala žiadny vplyv na poskytované hlasové alebo dátové služby, ktoré zákazníci mohli nepretržite využívať vo všetkých našich sieťach.

Kompletný výpadok služieb u našich susedov

Operátor v Českej republike zaznamenal vo štvrtok podstatne závažnejší výpadok. Zákazníci hovorili, že im nefungovalo nič, píše tn.cz. Telefonovanie, SMS správy, internet ani pevné linky.

"Prevádzku sa už podarilo obnoviť, služby sú už opäť funkčné. Všetkým dotknutým zákazníkom sa ospravedlňujeme," uviedla hovorkyňa spoločnosti O2 v ČR Veronika Zachariášová. Po desiatej hodine sa prevádzku podarilo obnoviť, zákazníci ale problémy hlásia ďalej. 

"Služby nabiehajú postupne, prosíme tak o trpezlivosť. Odporučíme prípadne reštart zariadenia. Za komplikácie sa ospravedlňujeme," píše spoločnosť na sociálnych sieťach.

Výpadok sa týka aj operátorov BLESKMobil a Tesco mobile. "Riešime momentálne výpadok systému, ospravedlňujeme sa vám za vzniknuté problémy," napísali rovnaké oznámenie operátori.

Výpadok mal u našich susedov aj operátor Vodafone. Ten v stredu hlásil kompletný výpadok služieb.

Pozrite si reportáž z 20. júla o IT výpadku, ktorý zasiahol celý svet:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok