PR správa

Prihlasovanie do Ankety dobrovoľní hasiči roka 2024 je v plnom prúde: Ukážte Slovensku svoj najlepší zásah alebo podujatie aj vy

dnes 00:00

Anketa dobrovoľní hasiči roka 2024 si kladie za cieľ verejne oceniť prácu našich dobrovoľných hasičov. Títo nenahraditeľní hrdinovia každodenne prispievajú k ochrane ľudských životov, majetku a bezpečnosti v našich mestách a obciach. Sú hybným motorom kultúrneho života a inšpirujúcou energiou práce s mládežou. Anketa vznikla ako iniciatíva občianskeho združenia Svätý Florián – Dobrovoľní hasiči roka Slovensko v spolupráci s Dobrovoľnou požiarnou ochranou Slovenskej republiky.

titulny_ilustracny_obr_PR_clanek_24-10.jpg
Foto:

Ako sa zapojiť? Dobrovoľné hasičské zbory z celého Slovenska môžu do Ankety prihlásiť svoje najlepšie zásahy alebo podujatia, ktoré prebehli v období od 1. januára do 31. decembra 2024.  Prihlasovanie prebieha na webovej stránke Ankety  do 15. januára 2025. Zapojiť sa môžu zbory v dvoch kategóriách: Dobrovoľné hasičské zbory miest a obcí Dobrovoľné hasičské zbory. O prvenstvo môžu zabojovať v troch oblastiach - západ, (Bratislavský, Trnavský, Trenčiansky a Nitriansky kraj), stred ( Žilinský a Banskobystrický kraj) a východ Slovenska (Prešovský a Košický kraj). O víťazoch rozhodne odborná porota, zo všetkých prihlásených zborov vyberie 30 finalistov. Následne bude spustené hlasovanie pre verejnosť, ktorá rozhodne o celkovom poradí. Najlepšie zbory budú ocenené počas slávnostného Galavečera v Zimnej jazdiarni Bratislavského hradu dňa 7. mája 2025. Na ocenených čakajú finančné príspevky na hasičskú techniku a ďalšiu činnosť v celkovej hodnote až 50 000 Eur. Absolútni víťazi si odnesú aj trofej – unikátnu sklenenú zásahovú hasičskú helmu v životnej veľkosti a titul Dobrovoľný hasičský zbor roka 2024.

Dobrovoľní hasiči sú neoddeliteľnou a často nahlas neocenenou súčasťou spoločnosti. Ich odvaha, nasadenie a obetavosť pre druhých sú hodnoty, ktoré si zaslúžia úctu a podporu. Preto je pre SEPS veľkou cťou byť súčasťou tejto Ankety a podporiť hasičské zbory v ich činnosti. Veríme, že práve táto Anketa im poskytne priestor získať zaslúžené uznanie a inšpirovať aj ďalších“, hovorí Ing. Martin Magáth, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Slovenská elektrizačná prenosová sústava, a. s., ktorá je generálnym reklamným partnerom Ankety. 

ilustracny_obr_PR_clanek_24-10-5.jpg Foto:

Pridáva sa aj Zlatica Vargová, správkyňa Nadácie SPP „Jednou z našich aktivít je posilňovať komunity a podporovať aj tých, ktorí ich chránia. Nadácia SPP preto dlhoročne podporuje dobrovoľné hasičské zbory miest a obcí v rôznych partnerských aj grantových programoch. Ich odvaha, s akou prichádzajú na pomoc v čase núdze, ale i obeta pri výchove a vzdelávaní dospelých i mládeže, si zaslúži patričné uznanie. Je nám cťou, že môžeme byť súčasťou tejto Ankety a vyjadriť tak našu úprimnú vďaku za všetko, čo robia."

Anketa Dobrovoľní hasiči roka 2024 by nemohla vzniknúť bez podpory partnerov, ktorí si rovnako ako organizátori uvedomujú význam a prínos práce dobrovoľných hasičských zborov. Hlavnými partnermi 1. ročníka Ankety sú Generali Poisťovňa, Garmin Slovensko, Tanker, s.r.o., Xella Slovensko, spol. s r.o. – výrobca pórobetónu značky Ytong, Revos s.r.o. a Fecupral spol. s r.o. Partnerom podujatia je tiež Premium Star Hotels, a.s..

ilustracny_obr_PR_clanek_24-10-3.jpg Foto:

Široká podpora a mediálna kampaň

Organizátori Ankety chcú osloviť všetky dobrovoľné hasičské zbory na Slovensku, a preto spustili rozsiahlu mediálnu kampaň. Tá sa bude šíriť prostredníctvom billboardov, televíznych a rozhlasových spotov, ako aj inzercií v popredných denníkoch a týždenníkoch. Mediálni partneri, ako STVR, TA3, Pravda, Nový Čas, Euro AWK, Západoslovenská televízia, Fire TV a mesačník Požiarnik, sa postarajú o to, aby sa správa o Ankete dostala ku každému dobrovoľnému hasičovi na Slovensku. Záštitu Ankete poskytli Ministerstvo vnútra SR, Ministerstvo financií SR, Ministerstvo hospodárstva SR, Ministerstvo životného prostredia SR a Veľvyslanectvo Českej republiky na Slovensku.

Možnosť vyplniť prihlášku za hasičských hrdinov svojich miest a obcí má aj verejnosť. Zviditeľnite a oceňte tie najsilnejšie príbehy. Staňte sa súčasťou histórie a prihláste svoje zbory do 1.ročníka Ankety dobrovoľní hasiči roka Slovenska.

Všetky podrobnosti a pravidlá nájdete na www.adhr.sk.

ilustracny_obr_PR_clanek_24-10-4.jpg Foto:
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok