Útočníka Realu podozrievajú zo znásilnenia. Mbappé za obvineniami vidí spor so svojím bývalým klubom

15.10.2024 13:54

Švédska prokuratúra v utorok potvrdila vyšetrovanie znásilnenia v jednom z hotelov v Štokholme. Incident sa mal odohrať v ubytovacom zariadení, v ktorom podľa švédskeho denníka Aftonbladet býval v inkriminovanú noc zo štvrtka na piatok francúzsky futbalista Kylian Mbappé. Prokuratúra nemenovala podozrivého, zatiaľ čo útočník Realu Madrid označil tvrdenie za nepravdivé a voči švédskemu periodiku podnikne právne kroky.

Mbappé nefiguroval v nominácii "Les Bleus" pre októbrové zápasy Ligy národov, a tak so skupinou priateľov zamieril na sever Európy. Podľa Aftonbladet obedovali v reštaurácii a následne sa vybrali do nočného klubu. Rovnaký zdroj uviedol, že vyšetrovanie začalo v sobotu po tom, čo údajná obeť vyhľadala lekársku pomoc.

Denník Expressen v pondelok označil Mbappého za podozrivého, pričom sa odvolával na anonymné zdroje. Aftonbladet mal v utorok uviesť, že takisto získal informácie potvrdzujúce, že podozrivým je Mbappé. Podľa Expressen je Francúz "dôvodne podozrivý" zo znásilnenia a sexuálneho útoku, čo je vo švédskom právnom systéme nižší z dvoch stupňov podozrenia.

Obvinenie pred súdom

Dvadsaťpäťročný zakončovateľ "bieleho baletu" tvrdí, že správy sa nezakladajú na pravde a ich pôvod spája so súdnym sporom, v ktorom žiada od bývalého zamestnávateľa Paríža Saint-Germain vyplatenie údajne dlhujúcej čiastky 55 miliónov eur. "Fake news! Začína to byť predvídateľne, v predvečer pojednávania, akoby náhodou," napísal Mbappé na sociálnej sieti X.

K celej záležitosti sa vyjadrili aj zástupcovia majstra sveta z roku 2018: "Aftonbladet šíri fámu. Na ukončenie ničenia imidžu Kyliana Mbappého podnikneme všetky nevyhnutné právne kroky k objasneniu pravdy."

Mbappé si minulý mesiac privodil svalové zranenie a Deschamps ho preto nenominoval do reprezentácie. Oznámil, že jeho hráčovi chýba príprava, keďže odohral príliš málo zápasov. Hviezdny útočník však potom nastúpil na ligový duel proti Villarrealu.

Pozrite si reportáž zo 16. júla 2024 o príchode Kyliana Mbappého do Realu Madrid.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok