Sedí vo väzbe, 50-miliónová kaucia na súde neprešla. Raper Diddy má na krku ďalšie žaloby

dnes 10:40

Americký raper Sean "Diddy" Combs čelí ďalším právnym problémom, keď právnická firma z texaského Houstonu proti nemu podala šesť nových žalôb. Informuje agentúra DPA.

Sean "Diddy" Combs
Foto: TASR/AP Photo/Yuki Iwamura

Combs je od septembra vo vyšetrovacej väzbe pre viacero obvinení zo sexuálnych trestných činov vrátane znásilnenia a sexuálneho obťažovania maloletých na rôznych večierkoch a podujatiach v New Yorku a Los Angeles od roku 1991.

Hudobníkov manažment najnovšie obvinenia odmietol a obvinil advokátsku kanceláriu, že chce získať mediálnu pozornosť. Znovu zdôraznil, že Combs nikdy nikoho sexuálne nenapadol bez ohľadu na vek alebo pohlavie a pravda sa nakoniec ukáže na súde.

Obžalovaný ako šéf zločineckej skupiny

Combsa zadržali v polovici septembra a odvtedy je vo väzbe vo federálnom väzenskom zariadení MDC Brooklyn v New Yorku. Prokuratúra ho v obžalobe opísala ako šéfa zločineckej skupiny, ktorý svoje obete lákal drogami (najmä ketamínom a extázou), poskytovaním finančnej podpory a prísľubmi vzťahu. V prípade usvedčenia mu hrozí väzenie na 15 rokov až doživotie.

Svoje obete podľa žaloby pri sexuálnych aktoch nahrával a následne ich tým vydieral. Combsovi právnici sa neúspešne pokúsili o jeho prepustenie na kauciu 50 miliónov dolárov. Sudkyňa Robyn Tarnofská to zamietla pre obavy z ovplyvňovania svedkov.

Combs sa preslávil hitmi ako "Bad Boy for Life" a "I'll Be Missing You", je tiež zakladateľom úspešnej vydavateľskej spoločnosti Bad Boy Records.

Pozrite si reportáž z 10. augusta 2024 o prepustení rapera Travisa Scotta.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok