Trump poslal Harrisovú na kognitívny test. Označil ju za klamárku, s ktorou nemusí byť všetko v poriadku

včera 20:58

Republikánsky kandidát na amerického prezidenta Donald Trump vyzval v pondelok, tri týždne pred voľbami, svoju demokratickú protikandidátku Kamalu Harrisovú, aby podstúpila kognitívny test. Informovala o tom agentúra DPA.

harris trump.jpg
Foto: TASR/AP/Gabrielle Lurie, Charlie Neibergall

„Je veľmi dôležité, aby Kamala Harrisová absolvovala kognitívny test. Jej správanie vedie mnohých k presvedčeniu, že s ňou nemusí byť všetko v poriadku,“ napísal Trump na platformách X a Truth Social.

Bývalý šéf Bieleho domu tvrdí, že Harrisová je „pomalá a letargická“ v odpovediach aj na tie najjednoduchšie otázky.

„Práve sme si tým prešli takmer štyri roky, nemali by sme to zopakovať,“ uviedol Trump narážajúc na súčasného 81-ročného prezidenta Joea Bidena, ktorý sa v júli po nezvládnutej televíznej diskusii s ním vzdal opätovnej kandidatúry v prospech viceprezidentky Harrisovej.

Trump označil Harrisovú za klamárku

Podľa Trumpa v diskusnej relácii 60 Minutes televízie CBS, aby ochránili „klamárku Kamalu, nezákonne a bez škrupúľ nahradili jej úplne vyšinutú odpoveď inou, nemajúcou nič spoločné s položenou otázkou“.

Samotný Trump bol počas svojho funkčného obdobia v rokoch 2017 - 2021 konfrontovaný pochybnosťami o svojom duševnom zdraví. Začiatkom roka 2018 preto podstúpil test, ktorý slúži okrem iného na včasné odhalenie podozrenia na demenciu a Alzheimerovu chorobu. Trump podľa svojho lekára získal 30 z 30 možných bodov.

Prezidentské voľby v USA sa uskutočnia 5. novembra. Podľa prieskumov sa medzi 78-ročným republikánom a 59-ročnou demokratkou očakáva veľmi tesný súboj.

Pozrite si reportáž zo 14. októbra 2024 o zadržaní muža pred Trumpovým mítingom:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok