Liga národov: Slováci potvrdili rolu favorita. Zvíťazili v dueli proti domácemu Azerbajdžanu

dnes 17:12 , Aktualizované: dnes 20:13

Slovenská futbalová reprezentácia zvíťazila nad domácim Azerbajdžanom 3:1 v zápase C-divízie Ligy národov. S desiatimi bodmi figuruje priebežne na čele tabuľky 1. skupiny o tri body pred Švédskom, ktoré však čakal večerný duel v Estónsku.

Stanislav Lobotka a Ramil Šejdajev v zápase 4. kola C-divízie Ligy národov Azerbajdžan
Foto: TASR/Pavel Neubauer

Slováci v pondelkovom súboji so 113. tímom rebríčka FIFA s ťažkosťami potvrdili rolu favorita. Na Štadióne Tofika Bachramova v Baku otvorili skóre v 15. minúte zásluhou vlastného gólu domáceho stopéra Rahila Mammadova.

V 38. minúte vyrovnal hlavou Tural Bajramov. Azerbajdžan prišiel v 70. minúte o vylúčeného Mahira Emreliho a oslabenie neustál, keď o trojbodovom zisku hostí rozhodol Lukáš Haraslín. V závere ešte prikrášlil triumf striedajúci Dávid Ďuriš. Stredopoliar Ondrej Duda nastúpil na jubilejný 80. medzištátny zápas.

Pravdepodobne kľúčový duel z hľadiska boja o postup do B-divízie odohrajú zverenci Francesca Calzonu 16. novembra v Štokholme proti priamemu konkurentovi Švédsku. Účinkovanie v Lige národov uzavrú 19. novembra v Trnave proti Estónsku.

Zmena v zostave

Slovenská futbalová reprezentácia nastúpila na pondelkový zápas 1. skupiny C-divízie Ligy národov v Azerbajdžane s jednou zmenou v zostave oproti domácemu duelu so Švédskom (2:2). 

Ľubomír Šatka nahradil na stopérskom poste Denisa Vavra, ktorý si odpykával trest za žlté karty.

V bráne bol Marek Rodák, obrannú štvoricu tvorili Peter Pekarík, Šatka, Milan Škriniar a Dávid Hancko. V strede poľa nastúpili Ondrej Duda, Stanislav Lobotka a László Bénes, trojčlenný útok hral v zložení Tomáš Suslov, David Strelec a Lukáš Haraslín.

Pozrite si zostrih o zápase proti Azerbajdžanu zo 14. októbra 2024:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok