Dve zrážky áut s vlakmi v jeden deň. V Nemeckej nehoda skončila tragicky

14.10.2024 13:50

V obci Nemecká v okrese Brezno sa v pondelok predpoludním zrazilo osobné auto s vlakom, pričom zomrel 77-ročný vodič. Jeho spolujazdca odviezli leteckí záchranári. Podobná nehoda sa stala aj v Perneku, kde však nedošlo k zraneniam.

nehoda.jpg
Foto: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj

V obci Nemecká v okrese Brezno došlo v pondelok predpoludním k dopravnej nehode osobného auta s vlakom. Pri udalosti prišiel o život 77-ročný vodič, jeho 43-ročného spolujazdca do nemocnice transportovali leteckí záchranári. Agentúru o tom informovalo operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici.

Ako priblížili hasiči, v aute sa v čase nehody nachádzali dve osoby. Jednu z vozidla vyslobodili za pomoci hydraulického vyslobodzovacieho zariadenia.

"Po príchode na miesto sme v osobnom aute našli dve zakliesnené osoby. Jedna bola zranená, u druhej lekár skonštatoval exitus," uviedol pre agentúru veliteľ hasičského zásahu Ján Figľuš s tým, že zraneného muža do nemocnice z miesta nehody transportovali leteckí záchranári.

K zrážke auta s osobným vlakom došlo v miestnej časti Dubová na železničnom priecestí bez závor, ktoré je zabezpečené svetelnou a zvukovou signalizáciou. Vo vlaku sa viezlo 80 cestujúcich, nikto z nich sa nezranil.

"Cestujúcich sme z oblasti nehody prepravili autobusom do Brezna, kde nastúpili na vlak, ktorý ich zavezie do ich cieľovej stanice," priblížil pre agentúru hovorca železničnej spoločnosti Slovensko Dominik Drevický. Železničná doprava v úseku Medzibrod - Podbrezová bola prerušená a nahradená autobusovou dopravou.

Okolnosti nehody už vyšetruje polícia. "Na miesto tragickej nehody boli pribratí aj znalci z odboru dopravy a tiež z odboru zdravotníctva," informovalo na sociálnej sieti Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Druhá nehoda bez obetí

K nehode osobného auta a vlaku došlo v dopoludňajších hodinách aj na železničnom priecestí v Perneku v okrese Malacky. Pri tejto nehode však, našťastie, nedošlo k žiadnym zraneniam. Informoval o tom bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Policajti prijali informáciu o nehode krátko pred 9:00 h. "Na mieste bolo zistené, že vodič motorového vozidla značky Volkswagen Golf s nemeckým evidenčným číslom nerešpektoval červené výstražné svetlo pred priecestím a vošiel do koľajiska," priblížil Szeiff. Dodal, že prichádzajúci osobný vlak zachytil prednú časť vozidla.

V aute sa podľa polície nachádzali okrem vodiča ďalšie dve osoby. "Pri zrážke neutrpela zranenia žiadna osoba," potvrdil Szeiff. Ďalšími okolnosťami nehody sa zaoberajú dopravní policajti.

Pozrite si reportáž o tragickej vlakovej nehode z júna:

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok