Adrenalínová cyklistika v Trenčíne? Mesto v lesoparku buduje úzke chodníky s prekážkami

V Trenčíne majú unikát. Mesto spolu s miestnou komunitou bajkerov postupne buduje v lesoparku desiatky kilometrov cyklotrailov. Úzke lesné chodníky s prekážkami sú určené na jazdu na horských bicykloch.

V Trenčíne je zhruba 60 členná základňa nadšencov horskej cyklistiky. Tí vlastnoručne stavajú pomedzi stromy sieť jednosmerných cyklotrás takzvaných trailov.

Vhodné pre začiatočníkov, aj náročnejších

Trinásť cyklistických chodníkov je vhodných pre začiatočníkov, aj pre náročnejších jazdcov. Tí na jazdu používajú špeciálne bicykle. Dráhu tvorí kombinácia vĺn, prekážok a oblúkov.

Dnes je na Brezine približne 25 km lesných chodníčkov, ku ktorým pribúdajú ďalšie. Mesto na ne získalo viac ako 300 tisíc eur. Keďže v obľúbenom lesoparku dochádzalo k častým kolíziám medzi chodcami a cyklistami, trasy rozdelili a viditeľne označili.

Chodci oddelení od cyklistov

"V podstate nám ide o to, aby sme oddelili veľmi prirodzene a bezpečne chodcov a cyklistov, teda návštevníkov lesoparku tak, aby sa tu cítili bezpečne," hovorí hovorkyňa mesta Trenčín Erika Ságová.

Ako prvý vznikne kompletný okruh okolo Breziny určený pre širokú verejnosť. Neskôr vybudujú takzvaný floutrail čo je obdoba pumptreku. Spolu pribudne viac ako šesť kilometrov jednosmerných cyklotrás. Okrem toho vznikne aj náučný chodník s informačnými panelmi.

Kompletná sieť cyklotrailov by mala byť hotová na budúci rok pred letnou sezónou.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok