NHL: Tatar strelil svoj prvý gól v sezóne, Slafkovský pomohol k víťazstvu Montrealu dvoma asistenciami

dnes 06:45 , Aktualizované: dnes 09:30

Slovenský hokejista Tomáš Tatar strelil v noci na nedeľu v zámorskej NHL svoj prvý gól v sezóne. Tridsaťtriročný útočník dosiahol aj asistenciu a pomohol New Jersey v zostave aj so Šimonom Nemcom triumfovať na ľade Washingtonu s Martinom Fehérvárym 5:3. Juraj Slafkovský prispel dvoma asistenciami k víťazstvu Montrealu nad Ottawou 4:1.

NHL
Foto: TASR/AP

MVP brankársky výkon

Skvelý brankársky výkon podal aj český reprezentant Lukáš Dostál, ktorý na ľade San Jose zlikvidoval všetkých 30 striel Sharks a pomohol Anaheimu k víťazstvu 2:0 v otváracom zápase sezóny. Majster sveta z roku 2024 si pripísal druhé čisté konto v profilige. “Puky ma triafali a chalani hrali predo mnou perfektne, veľmi mi pomohli,” povedal Dostál. “Keby nebol v bránke, tak sa zápas mohol vyvíjať úplne inak. Dostál bol rozdielový hráč,” dodal tréner “káčerov” Greg Cronin. Anaheim rozhodol dvoma gólmi v tretej tretine, o ktoré sa postarali Isac Lundeström a do prázdnej bránky Trevor Zegras. V bránke “žralokov” debutoval Dostálov krajan Vítek Vaněček a pripísal si 28 zákrokov. Pre zranenie nenastúpila tohtoročná draftová jednotka Macklin Celebrini, jeho stav sa bude posudzovať na týždennej báze.

Potrebné víťazstvo a tvrdá práca

Hokejisti Bostonu zvíťazili nad Los Angeles 2:1 po predĺžení. O triumfe Bruins rozhodol v 64. minúte český útočník David Pastrňák. Bol to jeho tretí gól v sezóne, skóroval v každom z troch úvodných zápasoch Bruins. V riadnom hracom čase sa presadili Elias Lindholm a Trevor Moore. Brankár Jeremy Swayman zaznamenal 33 zákrokov.

Prvé víťazstvo v sezóne zaznamenali hráči Buffala, keď zdolali doma úradujúcich víťazov Stanley Cupu Floridu 5:2. “Víťazstvo sme veľmi potrebovali, každý si uvedomoval dôležitosť tohto zápasu. Pracovali sme tvrdo 60 minút a boli sme za to odmenení,” povedal tréner Sabres Lindy Ruff, pre ktorého je to prvé víťazstvo po návrate do Buffala. Alex Tuch pridal ku gólu aj asistenciu, skóroval aj Tage Thompson, brankár Devon Levi kryl 23 striel. Panthers chýbali ofenzívne opory Matthew Tkachuk (choroba) a Aleksander Barkov (zranenie).

Český útočník zaznamenal prvý bod

William Nylander pomohol dvoma gólmi k víťazstvu Toronta nad Pittsburghom 4:2. Mitch Marner mal bilanciu 1+1, brankár Anthony Stolarz (21 zákrokov) zaznamenal prvé víťazstvo v drese Maple Leafs. Útočník “tučniakov” Jevgenij Malkin mal dve asistencie a zaznamenal ďalší míľnik v kariére 1300 bodov. Hviezdny center Toronta Auston Matthews nebodoval ani v treťom zápase, na bránku Penguins vyslal osem striel.

Chicago vyhralo na ľade finalistu minulej sezóny v Edmontone 5:2. Prvý gól v sezóne zaznamenal Connor Bedard a pridal aj dve asistencie. Devätnásťročný Kanaďan má na konte päť bodov (1+4) v prvých troch zápasoch. Teuvo Teräväinen strelil dva góly a pridal dve asistencie, Seth Jones mal bilanciu 1+2 a Petr Mrázek chytil 36 striel. Góly Oilers strelili Leon Draisaitl a Corey Perry.

Columbus vyhral na ľade Colorada 6:4, Sean Monahan, Kirill Marčenko a Jegor Činakov strelili gól a pridali dve asistencie. Prvý bod v NHL zaznamenal český útočník Ivan Ivan, ktorý asistoval pri góle Nathana MacKinnona.

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok