Chladnokrvným činom šokovala policajtov: Dcéra otrávila otca a dobodala matku, s ich telami žila štyri roky

Tridsaťšesťročnú Angličanku Virginiu McCulloughovú odsúdil súd v Chelmsforde v Essexe na doživotie za vraždu svojich rodičov. Tých zabila už v roku 2019, no s ich telami žila ďalšie štyri roky, kým neboli objavené.

Virginia McCullough
Foto: TASR/AP
Na snímke odsúdená Virginia McCulloughová.

McCulloughová musí za mrežami odpykať najmenej 36 rokov, než bude môcť požiadať o podmienečné prepustenie. Upozornil na to portál Novinky.cz.

Svojho sedemdesiatročného otca Johna otrávila liekmi na predpis a matku Lois, ktorá bola len o rok staršia, bodla do hrudníka.

"Vyzerala tak nevinne, ako tam stála chrbtom otočená k stene. Počúvala rádio a nerobila nič," opísala McCulloughová moment, keď zabila svoju matku.

Telá rodičov skryla

Telá rodičov skryla – otcovi v jeho izbe postavila z tvárnic provizórny hrob, ktorý zakryla dekami, fotografiami a maľbami.

Svojim známym a susedom tvrdila, že sa rodičia odsťahovali, nie sú zdravotne v poriadku, alebo sú na dlhšej ceste.

Podľa televízie Sky News ich telá objavili až po tom, čo praktický lekár kontaktoval políciu, pretože neprišli na plánované prehliadky.

McCulloughová sa k vraždám hneď priznala. Zábery z policajných kamier zachytávajú, ako pokojne a bez emócií uvádza, kde otca pochovala. Keď sa polícia pýtala na ostatky jej matky, odpovedala: „To je trochu komplikovanejšie... hore je asi päť skríň. Je tam vzadu za posteľou, vedľa umývadla. Je to tá druhá."

Podobne im pomohla nájsť aj nôž, ktorým matku zavraždila. „Je tam uprostred pod schodmi. Stále bude mať na sebe jej krv. Je zhrdzavený, ale stále tam budú stopy krvi," povedala na zázname.

Po zadržaní poznamenala: „Vedela som, že to raz príde. Je správne, že si odpykám trest. Usmejte sa, aspoň ste chytili zloducha.“

Podľa polície z Essexu dokumenty nájdené v dome McCulloughovej naznačujú, že „zúfalo chcela zabrániť rodičom zistiť hĺbku finančných problémov, do ktorých sa dostala, zatiaľ čo ich ubezpečovala o svojej úspešnej kariére a svetlej budúcnosti.“

Klamal o takmer každom aspekte života

Detektív Rob Kirby ju opísal ako osobu, ktorá „klamala o takmer každom aspekte svojho života.“

Dodal: „Pretvarovala sa, aby oklamala všetkých blízkych a očividne zneužívala dobrú vôľu svojich rodičov. Je to inteligentná manipulátorka, ktorá bezohľadne a bez pomyslenia na následky zavraždila svojich rodičov.“

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok