Vážne vyhlásenie Hizballáhu. Prioritou je poraziť Izrael, ale vítame akékoľvek snahy o zastavenie konfliktu

včera 20:02

Prioritou Hizballáhu je porážka izraelskej armády, no skupina zároveň zostáva otvorená úsiliu o zastavenie "agresie", uviedol vedúci predstaviteľ mediálnej kancelárie hnutia Muhammad Afíf.

Hizballáh Libanon
Foto: TASR/AP

"Tel Aviv je len začiatok, Izrael toho ešte videl len veľmi málo," vyhlásil Afíf na tlačovej konferencii v Bejrúte.

"Teraz je našou najvyššou prioritou poraziť nepriateľa a prinútiť ho zastaviť agresiu. Oceňujeme ale akékoľvek vonkajšie či vnútorné politické úsilie o zastavenie agresie, pokiaľ je to v súlade s našou komplexnou víziou boja, jeho okolností a výsledkov," pokračoval predstaviteľ hnutia.

Odmietanie obvinení z uskladňovania zbraní 

Podľa vyjadrení Afífa sa na južných predmestiach Bejrútu neuskladňujú zbrane tak, ako to tvrdí Izrael. Ten údajne iba použil časované bomby, aby to tak vyzeralo.

Zároveň prisľúbil obyvateľom oblasti, ako aj vysídlencom z južného Libanonu a údolia Bikáa, že sa budú môcť čoskoro vrátiť domov.

Konflikt medzi Izraelom a Hizballáhom sa v posledných týždňoch zintenzívnil, pričom Izrael bombarduje južný Libanon, južné predmestia Bejrútu a údolie Bikáa.

Počas toho prišlo o život viacero vysokopostavených predstaviteľov hnutia a Izrael zároveň vyslal pozemné jednotky do oblastí na juhu Libanonu. Hizballáh v reakcii zasa odpálil rakety hlbšie za hranice Izraela.

Misia OSN na juhu Libanonu UNIFIL bola znovu pod izraelskou paľbou:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok