Harrisovej sa doteraz podarilo vyzbierať na kampaň miliardu dolárov. Prieskumy odhadujú jej tesné víťazstvo

Volebnému štábu viceprezidentky Kamaly Harrisovej a organizáciám spojeným s jej predvolebnou kampaňou sa od oznámenia kandidatúry podarilo vyzbierať už jednu miliardu dolárov.

Kandidátkou demokratickej strany sa stala iba v júli po odstúpení prezidenta Joea Bidena z volieb. Informuje o tom agentúra Reuters, ktorá sa odvoláva na informovaný zdroj.

Zdroj Reuters uvádza, že získaná suma svedčí o entuziazme darcov. Finančné prostriedky budú podľa neho použité na reklamu, kampaň v kľúčových štátoch a mzdy volebného personálu.

500 miliónov za mesiac

Miera s akou sa Harrisovej darí získavať finančné prostriedky je bezprecedentná. V prvý deň po oznámení kampane sa jej podarilo vyzbierať 25 miliónov dolárov a za prvý mesiac sa táto suma vyšplhala na 500 miliónov.

Pre porovnanie - exprezident Donald Trump a jeho Republikánska strana vyzbierali v auguste 130 miliónov dolárov. Ku koncu mesiaca mali k dispozícii celkovo 295 miliónov, zatiaľ čo Harrisová a demokrati 404 miliónov.

Podľa nových prieskumov agentúr Reuters a Ipsos bude súboj Harrisovej a Trumpa mimoriadne tesný. Jej náskok sa pritom na celonárodnej úrovni postupne znižuje. Volebné prieskumy sú navyše veľmi tesné vo viacerých kľúčových štátoch. Voľby sa uskutočnia 5. novembra.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok