Policajti si posvietia na motoristov. Hliadky sú posilnené, zamerajú sa na dodržiavanie dopravných predpisov

dnes 12:25

Policajti si na motoristov poriadne posvietia. V rámci akcie "Focus on the Road" sa tento týždeň zamerajú na kontrolu dodržiavania dopravných predpisov.

Dodržiavanie rýchlosti, telefón či alkohol za volantom. Slovenskí policajti posilnili počet hliadok v rámci celoeurópskej akcie. 

Dohliadať budú na dodržiavanie predpisov

"Predovšetkým používanie mobilných telefónov a iných zariadení okrem systému „voľné ruky“, obsluhu navigačného systému, s výnimkou systému „voľné ruky“ a iné rozptýlenia vodičov v súvislosti s vedením motorového vozidla," uviedla hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Martina Sláviková.

Polícia bude taktiež dohliadať na používanie bezpečnostných pásov. Za minulý rok ministerstvo vnútra eviduje na našom území takmer 12 000-tisíc dopravných nehôd. Polovicu z nich zapríčinila najmä nepozornosť vodiča a nedodržiavanie jeho povinností. 

Znížia sa dopravné nehody

"Cieľom takýchto akcií, ktoré budú policajti naďalej vykonávať počas celého roka, je zníženie počtu dopravných nehôd a tragických následkov, tvrdí Sláviková.

Z 12 000-tisíc dopravných nehôd mala takmer polovica následky na živote a zdraví. Policajná akcia zameraná na zníženie týchto čísiel potrvá do nedele. 

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok