Nemecký súd oslobodil muža spájaného s prípadom Madeleine McCannovej. Vo väzení si už odpykáva trest za znásilnenie

8.10.2024 12:11

Nemecký súd dnes oslobodil 47-ročného Nemca, ktorý je podozrivý aj v známom prípade zmiznutia britského dievčatka Madeleine McCannovej v Portugalsku v roku 2007, v troch prípadoch znásilnenia a dvoch prípadoch sexuálneho zneužitia, informovala tlačová agentúra DPA.

Nové dôkazy v prípade zmiznutej trojročnej Madeleine, hlavný podozrivý nemá alibi
Foto: TASR/AP

Christian B. ale zostáva vo väzení, kde si odpykáva ďalší trest za znásilnenie. Súčasný rozsudok priamo nesúvisí s prípadom Maddie. Rozhodnutie súdu nie je konečné a prokuratúra už oznámila, že sa odvolá.

Oslobodený vo všetkých bodoch obžaloby

Christian B. čelil obvineniam zo spáchania troch znásilnení a dvoch prípadov sexuálneho zneužívania detí v Portugalsku v rokoch 2000 až 2017. Minulý týždeň prokurátor navrhol súdu, aby ho oslobodil od jedného z obvinení zo znásilnenia, ale za ostatné štyri trestné činy požadoval 15 rokov väzenia a následnú ochrannú väzbu.

Súd však dnes muža oslobodil vo všetkých piatich bodoch obžaloby. Muž si v súčasnosti odpykáva sedemročný trest za znásilnenie 72-ročnej Američanky v Portugalsku v roku 2005 a očakáva sa, že vo väzení zostane až do septembra budúceho roka.

Medializovaný prípad Maddie McCannovej

Prípad vzbudil pozornosť najmä kvôli možnej súvislosti so škandálom Maddie. V roku 2007 zmizla vtedy trojročná McCannová zo svojho apartmánu v portugalskom letovisku Praia da Luz. Jej rodičia boli na večeri v neďalekej reštaurácii. Vyšetrovatelia mali podozrenie, že Maddie bola unesená, a istý čas boli medzi podozrivými aj rodičia dievčatka.

Christian B. bol pravidelným návštevníkom regiónu Algarve, kde sa nachádza letovisko Praia da Luz. V roku 2020 nemeckí vyšetrovatelia uviedli, že Christiana B., vtedy 43-ročného, podozrievajú z únosu a vraždy Maddie. Vyšetrovanie prípadu však stále prebieha a zatiaľ nebolo vznesené žiadne obvinenie.

Pozrite si rozhovor o kontrole mobilov u detí z 29. septembra 2024:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok