V Severnom Írsku sa prevrátil školský autobus so 70 cestujúcimi. Záchranné zložky hlásia desiatky zranených

7.10.2024 19:19 , Aktualizované: 7.10.2024 19:45

V pondelok podvečer (7. októbra) došlo k vážnej dopravnej nehode v grófstve Down v Severnom Írsku, kde havaroval školský autobus s približne 70 cestujúcimi na palube.

nehoda autobus
Foto: X/Hermione Quibbler

Na mieste nehody zasahuje špeciálny záchranný tím, ktorý sa snaží poskytnúť potrebnú pomoc, informuje český spravodajský portál CNN Prima News, ktorá odkazuje na Sky News.

Podľa informácií BBC utrpelo viac ako 50 cestujúcich ľahšie zranenia, pričom osem osôb vyžadovalo ošetrenie na mieste pre vážnejšie zranenia.

Sky News informuje, že štyria zranení boli prevezení do nemocnice na ďalšie vyšetrenia.

Len v prípade skutočnej núdze

Záchranná služba Severného Írska (NIAS) oznámila, že na miesto nešťastia vyslali niekoľko jednotiek. Záchranné tímy žiadajú občanov, aby volali na číslo 999 iba v prípade, že je ich situácia život ohrozujúca, zatiaľ čo sa sústredia na riešenie incidentu. "Ďalšie podrobnosti budeme sledovať," uviedla NIAS v oficiálnom vyhlásení.

Polícia označila incident za "vážnu dopravnú kolíziu". Severoírska hasičská a záchranná služba potvrdila, že autobus sa prevrátil a na mieste zasahujú hasiči spolu so špeciálnym záchranným tímom.

Očami svedka nehody

Jedným z účastníkov nehody bol aj 12-ročný Dylan Lee, ktorý utrpel reznú ranu na hlave.

„Autobus narazil do stĺpa a zišiel z kopca. Všetko sa začalo triasť. Zavrel som oči, keď som ich otvoril, ležal som na podlahe. Prvá vec, ktorú som urobil, bolo zavolať mame,“ popísal pre Sky News desivú nehodu Lee.

„Počula som ho kričať, že havaroval. V pozadí kričali všetky deti, bolo to hrozné,“ doplnila jeho matka Stacey Lee.

Na vážnu nehodu reagovali aj politici.

„Moje srdce patrí všetkým zraneným, ich rodinám a záchranným službám, ktoré sú na mieste,“ napísala na svojom profile na sieti X  Prvá ministerka Severného Írska.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok