Na Kryme vypukol požiar najväčšieho ropného skladu. Podpáliť ho mali ukrajinské drony

dnes 07:14 , Aktualizované: dnes 07:31

V meste Feodosija na pobreží Ruskom anektovaného polostrova Krym vypukol požiar v zásobníku paliva. Uviedli to v pondelok úrady dosadené Moskvou. Podľa agentúry Unian podpálili najväčší ropný sklad na Kryme ukrajinské drony.

„Požiar v ropnom sklade v meste Feodosija. Ministerstvo pre mimoriadne situácie vyhodnocuje situáciu. Nie sú žiadne obete,“ uviedol poradca šéfa ruskej správy polostrova Oleg Krjučkov s odvolaním sa na Ruskom dosadeného starostu Feodosije Igora Tkačenka. Krjučkov nešpecifikoval, čo bolo príčinou požiaru.

Útoky na sklady

Rusko anektovalo Krym v roku 2014 v rozpore s medzinárodným právom. Vo februári 2022 začalo rozsiahlu inváziu na Ukrajinu, ktorú susedná krajina čiastočne odrazila a zastavila, ale časť ukrajinského územia - najmä na východe a juhu Ukrajiny - obsadili a okupujú Rusi. Ukrajinci od začiatku invázie pomerne často útočili na Krym.

V posledných mesiacoch ukrajinská armáda podnikla útoky dronmi s cieľom zničiť ruskú vojenskú infraštruktúru a zariadenia ropného priemyslu. Bolo poškodených niekoľko ruských rafinérií a skladov pohonných hmôt. Rusko pravidelne útočí aj na energetické zariadenia na Ukrajine.

Pozrite si reportáž z 26. júla 2024 o zásahu ruskej leteckej základne na Kryme.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok