V Marseille brutálne zabili 15-ročného nájomného vraha. Päťdesiatkrát ho dobodali a upálili

dnes 15:31

V Marseille na juhu Francúzska zomrel v stredu 15-ročný chlapec s viac ako 50 bodnými ranami. Páchateľ, ktorý na neho zaútočil nožom, sa ho pokúsil aj upáliť zaživa, uviedol marseillský prokurátor Nicolas Bessone.

francuzsko francuzska policia policajti
Foto: X/ Préfecture de Police (ilu)

Brutálna smrť tínedžera v Marseille

Nicolas Bessone na tlačovej konferencii tiež informoval o zatknutí 14-ročného chlapca, ktorý je podozrivý zo spáchania ďalšej vraždy na objednávku, informovala agentúra AFP.

Prokurátor označil stredajšiu vraždu za akt „bezprecedentnej brutality“ a uviedol, že obe vraždy spolu súvisia. Piatkový čin mal byť odvetou za stredajšiu smrť súvisiacu s obchodovaním s drogami, ale útočník namiesto toho zabil 36-ročného otca od rodiny a futbalistu, ktorý nemal žiadne väzby na obchod s drogami.

Druhé najväčšie francúzske mesto už roky sužuje obchod s drogami a vojna medzi rôznymi skupinami dílerov o kontrolu nad lukratívnymi predajnými miestami. Prokurátor uviedol, že do obchodu a násilných útokov vrátane vrážd na objednávku sa zapájajú čoraz mladší tínedžeri.

Zákazka na nájomnú vraždu

Tínedžer, ktorý zomrel v stredu, bol zabitý, keď sa chystal splniť zákazku na nájomnú vraždu. Za to mu 23-ročný muž, ktorý sa predstavil ako člen drogového gangu DZMafia, sľúbil 2 000 eur. Klient si v tom čase už odpykával trest vo väzení v Luynes. Tínedžer podpálil dvere bytu údajného konkurenta, ale všimla si ho skupina miestnych obyvateľov a ich odvetu neprežil.

V reakcii na jeho smrť si väzeň z Luynesu ako odvetu objednal druhú nájomnú vraždu, pričom 14-ročnému mladíkovi ponúkol 50 000 eur. Mladík išiel spáchať svoj zločin v taxíku. Keď naňho vodič odmietol počkať, strelil ho pištoľou do hlavy a vodič zomrel.

Od začiatku roka polícia v Marseille spojila 17 vrážd s prostredím obchodu s drogami. Za minulý rok ich bolo 49.

Pozrite si reportáž z 24. augusta 2024 o výbuchu pred synagógou vo Francúzsku:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok