Chceli skúsiť falošný piercing v jazyku. Pre nebezpečnú výzvu na TikToku skončilo päť detí v pražskej nemocnici

Päť detí skončilo v pražskej nemocnici po tom, ako v rámci výzvy na sociálnej sieti TikTok nechtiac prehltli magnetické guľôčky. Dve deti musia podstúpiť operáciu.

TikTok piercing challenge
Foto: Instagram/fnmotol

Deti lákal piercing v jazyku

Vo Fakultnej nemocnici Motol v Prahe museli ošetrovať päť detí, ktoré sa zapojili do výzvy na TikToku známej ako „TikTok piercing challenge“. Malé magnetické guľôčky, ktoré mali napodobňovať piercing v jazyku, deti omylom prehltli. Niektoré guľôčky bolo možné odstrániť prirodzene, no dvaja pacienti budú musieť podstúpiť akútny chirurgický zákrok.

„Jedna pacientka mala veľké šťastie a guľôčky sa dostali von bez akýchkoľvek problémov, ale ostatní pacienti zostávajú v súčasnosti hospitalizovaní, pričom dvaja z nich pravdepodobne podstúpia akútnu operáciu,“ uviedla nemocnica.

Pred týmto nebezpečným trendom varovala na svojej sociálnej sieti. Prehltnutie takýchto predmetov môže spôsobiť poškodenie či perforáciu čriev, zápal, ale aj život ohrozujúce stavy.

Motolská nemocnica upozornila aj na podobný tragický prípad zo Spojeného kráľovstva, kde tento nebezpečný trend viedol k úmrtiu osemročného chlapca, ktorému malé guľôčky prederavili slepé črevo.

Pozrite si Štúdio ta3 z 29. septembra 2024 o kontrolovaní mobilu deťom:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok