Hrošík z thajskej zoo pobláznil internet. Rád sa kúpe, hryzie ošetrovateľa do kolena a šokoval kryptosvet

ta3/Anna Kopčanová
dnes 05:00

Miláčikom internetu sa v septembri stalo mláďa hrocha z thajskej zoo. Pre veľký záujem o tohto tvora vzniklo nové krypto aktívum. Informovali o tom portály novinky.cz a binance.com.

hrošík zoo thajsko
Foto: Profimedia

Malá hrošica dostala meno Moo Deng, čo by sa dalo voľne preložiť ako „skákajúce prasa“. Internet si podmanila vďaka svojmu roztomilému vzhľadu a vtipnému správaniu.

Thajská zoologická záhrada zdieľala na svojich sociálnych sieťach mnohé fotografie a videá z výbehu zvieraťa, na ktorých sa napríklad malá hrošica kúpala v lavóri, pričom na seba nechala striekať vodu z hadice. Potom hrýzla svojho ošetrovateľa do nohy, píše český spravodajský portál novinky.cz.

Hrošík inšpiroval kryptosvet

S pomocou tejto internetovej senzácie vznikol ďalší meme coin, teda krypto aktívum inšpirované vtipom na internete. Hodnota trhu takýchto tokenov sa vyšplhala na 121 miliónov USD, informoval portál Binance.

Známy meme coin Dogecoin v súčasnosti patrí medzi najtrendovejšie kryptomeny.

Rebríček kryptomien Foto: reprofoto: kriptomat.io Populárne kryptomeny

V rámci využitia tohto virálneho fenoménu bola 10. septembra spustená meme minca MooDeng. Za posledných 24 hodín token prilákal viac ako 14 900 jedinečných majiteľov digitálnych peňaženiek a vygeneroval objem transakcií vo výške 63 miliónov dolárov.

Obsadil ôsme miesto

Tento nárast popularity vyniesol MooDeng na vrchol zoznamu meme coinov na Solane. Ide o webovú infraštruktúru pre krypto aplikácie. Aktívum je tam v súčasnosti na ôsmom mieste z hľadiska trhovej kapitalizácie.

Istý obchodník využil popularitu tohto meme coinu tak, že počiatočnú investíciu vo výške 1 331 dolárov premenil na 3,4 milióna dolárov.

Hrošík Mu Deng Foto: X/Open Zoo Hrošík Moo Deng

Zoo nezaháľala

Zaujímavé je, že aj platforma, na ktorej bol MooDeng spustený, zaznamenala nárast aktivity. Platforma sa stala opäť zaujímavou a jej príjmy za posledných 30 dní prvýkrát prekročili 600 000 dolárov. Mohla však k tomu prispieť aj nedávna vlna nových meme mincí.

Thajská zoologická záhrada Khao Kaeo, všímajúc si rozšírenú popularitu meme, spustila 24-hodinové vysielanie zo svojho výbehu hrochov pre fanúšikov na celom svete. Cieľom tejto iniciatívy je uspokojiť obrovské davy ľudí, ktorí túžia vidieť hviezdu internetu.

Upútal pozornosť aj veľkých spoločností, ako sú DreamWorks a UFC, ktoré využili popularitu hrocha na tvorbu meme. Zoologická záhrada údajne zvažuje ochranu autorských práv a ochrannú známku.

Pozrite si reportáž z 12. septembra o oprave cesty do košickej zoo.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok