Pôdohospodárska platobná agentúra obhájila antikorupčný certifikát. Zaviazala sa k efektivite

včera 10:29

Po roku Pôdohospodárska platobná agentúra obhájila medzinárodný certifikát ISO 37001:2016 - antikorupčný manažérsky systém, ktorý jej bol udelený audítorskou spoločnosťou QSCert, s. r. o., 19. októbra 2023.

PPA - Pôdohospodárska platobná agentúra
Foto: Facebook/PPA - Pôdohospodárska Platobná Agentúra

Začiatkom septembra sa uskutočnil v PPA prvý kontrolný certifikačný audit. Ten potvrdil, že implementovaný systém manažérstva proti korupcii bol zavedený, používa sa a že ide o spoľahlivý a dôveryhodný systém. Ním platobná agentúra dáva odkaz farmárom, obchodným partnerom a verejnosti, že zavedené procesy sú transparentné a agentúra presadzuje nulovú toleranciu voči korupcii.

Boj proti korupcii

Obhájením certifikátu sa PPA zaväzuje zabezpečovať technické, finančné a personálne zdroje potrebné na efektívne fungovanie systému manažérstva proti korupcii.

"Obhájenie certifikátu je pre nás záväzkom aj pre ďalšie obdobia. Nové vedenie PPA sa hlási k boju proti korupcii a k protikorupčnej politike platobnej agentúry, ktorá pomáha efektívne identifikovať rizikové procesy, znižovať a riadiť korupčné riziká, dosahovať nastavené protikorupčné ciele a vytvára podmienky pre trvalé zlepšenie protikorupčných opatrení," dodal generálny riaditeľ PPA Marek Čepko.

Pozrite si tlačovú besedu zo 4. septembra 2024 ministra pôdohospodárstva a generálneho riaditeľa PPA Mareka Čepka o priamych platbách v poľnohospodárstve.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok