Z parlamentu do kuchyne. Sulík oznámil, čo bude robiť, kým budú ďalšie voľby

4.10.2024 09:28

Po odchode z parlamentu Richard Sulík rozbieha kulinársky projekt. Bude skúmať tajomstvá varenia a natáčať vzdelávacie videá o varení. Chce sa tomu venovať, kým nebudú ďalšie parlamentné voľby.

richard sulík.jpg
Foto: TASR/Pavel Neubauer

Spustenie kulinárskeho projektu

Richard Sulík, bývalý predseda strany Sloboda a Solidarita, oznámil po odchode z politiky začiatok novej životnej kapitoly.

Po 15 rokoch v politike sa rozhodol naplno venovať svojmu najväčšiemu hobby - vareniu. Na svojej sociálnej sieti zverejnil video, v ktorom informoval o založení kulinárskeho projektu „KulinaryLab“, v rámci ktorého bude na platforme Patreon každý pracovný deň zverejňovať videá zamerané na varenie a vedecké procesy v kuchyni.

Platené vzdelávacie videá

Po svojom odchode z parlamentu prekvapil Slovensko novou životnou etapou. Sulík, ktorý sa v septembri vzdal poslaneckého mandátu a ostal čestným členom SaS, vysvetlil, že sa zamýšľal, čo bude robiť do ďalších volieb, a rozhodol sa pre netradičnú dráhu. „Môj hosťovský byt sme premenili na kombináciu nahrávacieho štúdia a kuchynského laboratória,“ vysvetlil vo videu.

Hoci nevylúčil, že v roku 2027 bude opäť kandidovať, v súčasnosti sa plánuje zamerať na svoj projekt, ktorý kombinuje varenie s fyzikálnymi a chemickými princípmi. Každý pracovný deň pribudne na platforme nové vzdelávacie video.

Vo videách bude skúmať procesy v kuchyni a ponúkať originálne recepty s vedeckým vysvetlením. „Varenie je fyzika a najmä chémia a možno si to neuvedomujete, ale vaša kuchyňa je jedno fascinujúce laboratórium. O tomto je Kulinary Lab. V prvom rade nie o receptoch, ale o procesoch,“ povedal.

Na Patreone už zverejnil prvé videá s názvami „Prasknú vajcia s octom?“, „Sous vide vajíčka“ či „Lahodné krémový žĺtok na kaviári“.

Ľudia môžu získať prístup k videám na 7 dní zadarmo, po uplynutí tohto obdobia bude mesačný poplatok 7 libier (približne 8,34 eura).

Pozrite si zostrih z relácie Téma dňa s Richardom Sulíkom zo 4. septembra 2024.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok