Progresívne Slovensko získava ďalšieho poslanca. Viliam Tankó vstupuje do opozičného klubu

3.10.2024 10:35 , Aktualizované: 3.10.2024 11:08

Viliam Tankó, ktorý predtým pôsobil v hnutí Slovensko, sa stal členom klubu Progresívneho Slovenska (PS).

Poslanec Viliam Tankó sa pridal k Progresívnemu Slovensku po odchode z poslaneckého klubu hnutia Slovensko Igora Matoviča. Progresívne Slovensko tak bude v parlamente zastupovať už 33 poslancov.

Tankó bol jedným zo štyroch rómskych poslancov hnutia Slovensko a aktívne spolupracoval s Petrom Pollákom mladším.

V kampani sa obaja venovali rómskym komunitám a riešili problémy, ako napríklad prípad diskriminácie, keď rómskych kandidátov odmietli obslúžiť v podniku v Spišskej Novej Vsi.

Boj za rovnosť a práva menšín pokračuje

"Ležia mu na srdci také témy, ako stav športu, rozvoj mládeže, sociálne otázky, rovnosť. A to sú všetko témy, ktoré sú aj pre Progresívne Slovensko veľmi dôležité," povedal Šimečka o Tankóovi.

Predstavil ho ako dlhoročného športového reprezentanta Slovenska v olympijskom boxe, ktorý musel v živote čeliť chudobe, nedostatku príležitostí či nenávisti voči inakosti.

Tankó zdôraznil, že po svojom odchode z klubu Slovensko, Za ľudí, KÚ garantoval, že nebude podporovať svojím hlasom vládnu koalíciu.

"A za žiadnych okolností nevstúpim do klubu vládnej strany," povedal s tým, že vládnu koalíciu treba poraziť. Do klubu PS sa rozhodol vstúpiť, pretože ide o najväčšiu opozičnú stranu v parlamente.

Venovať sa chce ľudskoprávnym témam, najmä menšinám žijúcim na Slovensku, riešeniu chudoby, ako aj téme eliminácie menštruačnej chudoby, vyrovnávaniu platových rozdielov medzi mužmi a ženami, či pomoci rodičom samoživiteľom.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok