Vychádza kniha o advokátovi Rybárovi. V kolúznej väzbe bol nezákonne 565 dní

dnes 11:34

Peter Adamecký napísal strhujúci román. Príbeh je inšpirovaný nezákonnou väzbou Martina Ribára v trvaní 565 dní, z ktorých strávil takmer 16,5 mesiaca v kolúznej väzbe, kým Ústavný súd SR rozhodol o nezákonnosti jeho väzby.

kniha 565
Foto: 565

Autentické prvky a boj za spravodlivosť

Vydanie novej knihy s názvom 565 predstavuje jedinečný literárny počin, ktorý čerpá inšpiráciu zo skutočných udalostí zo života advokáta Martina Ribára. Tento strhujúci román, ktorý spája fiktívne a autentické prvky, otvára tému zneužívania moci, trestných konaní a krivdy spôsobenej nespravodlivým výkonom väzby.

Kniha nie je len príbehom o jednotlivcovi, ale aj o boji za spravodlivosť. Autor v príbehu kombinuje fiktívny príbeh inšpirovaný skutočnými udalosťami – niektoré veci sa stali takmer presne ako sú opísané v knihe, niektoré sú čisto fiktívne a nikdy sa nestali, niektoré sú fiktívne a len inšpirované tým, čo sa stalo naozaj.

Tento literárny štýl pridáva príbehu na dynamike a napätí, čím čitateľov vtiahne do deja, ktorý je nielen zaujímavý, ale nesie aj oveľa hlbšie posolstvo.

Martin Ribár Foto: 565 Martin Ribár

Neženie ho nenávisť ani hnev

Podľa Ribára kniha nesie odkaz o hľadaní pravdy a spravodlivosti, ktorý má univerzálnu hodnotu: „Neženie ma ani hnev, ani nenávisť, ani túžba po pomste voči tým, čo moje utrpenie spôsobili. Želám si iba, aby bolo spravodlivosti učinené zadosť.“

Autor knihy Peter Adamecký, absolvent Filozofickej fakulty Univerzity Komenského a skúsený bezpečnostný konzultant, známy aj svojimi predchádzajúcimi dielami ako Piešťanská spojka a Vyznávač, opäť prináša čitateľom príbeh plný napätia a zamyslenia.

Kniha 565 nie je len príbehom o jednom človeku, ale aj o spoločnosti a systéme, v ktorom žijeme. Pravda oslobodzuje. Pravda oslobodzuje všetkých a pravda oslobodzuje aj spoločnosť,povedal Ribár.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok