Najskôr jeho dom, teraz bombovému útoku čelí centrála PS. Šimečka pripísal skutok radikalizácii spoločnosti

dnes 11:26 , Aktualizované: dnes 14:34

V utorok večer (1. októbra) bola v bydlisku lídra Progresívneho Slovenska Michala Šimečku nahlásená bomba, čo si vyžiadalo zásah Úradu na ochranu ústavných činiteľov a pyrotechnikov. V stredu už niekto nahlásil bombu v centrále na Štúrovej ulici.

Šimečka
Foto: TASR/Jakub Kotian

V centrále Progresívneho Slovenska nahlásili bombu, deň predtým v bydlisku predsedu Progresívneho Slovenska.

Okolie Štúrovej ulice je z tohto dôvodu opáskované, príslušníci polície však pomaly miesto opúšťajú. Šlo tak zrejme o planý poplach.

O incidente informoval líder PS na sociálnej sieti.

Incident spôsobil Šimečkovi obavy najmä kvôli tomu, že v byte býva jeho 4-ročné dieťa, ktoré našťastie v tom čase nebolo doma. Šimečka vyjadril vďaku za promptný a profesionálny zásah.

Žiadosť o "unormálnenie" politiky

Incident nasleduje po sérii výhražných správ smerovaných na predsedu strany a jeho rodinu. Tento prípad podľa neho poukazuje na stupňujúcu sa radikalizáciu spoločnosti, ktorú pripisuje aktuálnej vládnej koalícii.

Vo vyjadrení verejne vyzval vládu, aby sa zamerala na normálnu politiku a prinášanie výsledkov pre občanov namiesto šírenia nenávisti.

Zároveň dodal, že ho tieto útoky nezastrašia. Spomenul históriu svojej rodiny, ktorá prežila rôzne represívne režimy, a vyhlásil, že každý útok ho iba posilňuje v jeho odhodlaní pracovať pre lepšiu budúcnosť Slovenska.

Už v polovici mája Michal Šimečka informoval, že podáva trestné oznámenie pre vyhrážky smrťou, ktoré dostal nielen on sám, ale aj jeho dcéra a priateľka:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok