Prekvapenie sa nekonalo, Slovan Bratislava prehral zápas s Manchestrom City. Skóroval aj Haaland

včera 19:12 , Aktualizované: včera 22:55

Slovan Bratislava privítal večer na Tehelnom poli jeden z najlepších tímov sveta. Už v ôsmej minúte strelil gól hráč Manchestru City İlkay Gündogan, o pár minút neskôr skóroval Phil Foden. V 58. minúte pridal gól Erling Haaland, neskôr úspešne strieľal na bránku McAtee. Slovan Bratislava prehral 0:4.

20241001_Slovan14076741.jpg
Foto: TASR/Pavel Neubauer

ŠK Slovan Bratislava 0:4 Manchester City

(koniec zápasu)

Góly: 8. Gündogan, 15. Foden, 58. Haaland, 74. McAtee. Rozhodcovia: Massa - Meli, Alassio (všetci Tal.).

Anglický šampión potvrdil na Tehelnom poli úlohu favorita a zápas mal pevne v rukách. Skóre otvoril v 8. minúte Ilkay Gündogan, druhý gól pridal Phil Foden o sedem minút neskôr. Po prestávke sa presadil aj elitný zakončovateľ Erling Haaland a skóre uzavrel striedajúci James McAtee.

Anglický tím dominoval

"Belasí" sa v prestížnej súťaži predstavia najbližšie 22. októbra na pôde španielskej Girony, potom ich čaká domáci dvojzápas. Najskôr 5. novembra privítajú Dinamo Záhreb a 26. budú hostiť AC Miláno.

Hostia začali podľa očakávania lepšie, v úvode zahrávali rohový kop, ale hneď z protiútoku mohol Slovan otvoriť skóre. Weiss potiahol loptu po ľavej strane, prihral ju doprava Toličovi, ale chorvátsky stredopoliar tesne minul bránu. Vzápätí mal prvú šancu v zápase Haaland, ale tiež minul. Potom už "Citizens" držali loptu na kopačkách a v 8. minúte udreli. Gündogan aj s prispením teču Savvidisa prestrelil Takáča - 0:1. Tlak hostí pokračoval a v 15. minúte po peknej akcii zvýšil Foden na 2:0. Onedlho mal tutovku Haaland, ale Takáč ho vo veľkej šanci vychytal. Slovan bol pod veľkým tlakom, od ďalšieho gólu ho zachránilo brvno po strele Dokua. Ďalšie nastrelil v 39. minúte Gündogan, ešte predtým brankár domácich výborne zasiahol po strele Fodena.

V druhom polčase pokračovala prevaha favorita. V prvej šanci bol opäť Haaland, ale hlavou po centri Matheusa Nunesa minul. V 58. minúte si však nórsky kanonier nabehol na loptu pomedzi obrancov a svoj únik zakončil gólom na 3:0. Obaja tréneri po tomto góle po prvý raz striedali, ale obraz hry sa nezmenil. Anglický tím pridal v 78. minúte štvrtý gól, presadil sa striedajúci McAtee. V závere duelu sa ešte blysol Takáč, keď bravúrne zneškodnil pokus Gündogana a potom aj Stonesa.

Pozrite si živé vstupy športových redaktorov ta3 ešte pred zápasom.

Na trávnik nastúpil aj Haaland

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava nastúpili na svoj druhý zápas v hlavnej fáze Ligy majstrov 2024/25 proti Manchestru City v bránke s Dominikom Takáčom. V obrannej štvorici boli Cesar Blackman, Guram Kašia, Kenan Bajrič a Kevin Wimmer, pred nimi Kyriakos Savvidis, Danylo Ignatenko a Marko Tolič a vpredu Tigran Barseghjan, David Strelec a kapitán Vladimír Weiss.

Tréner hostí Pep Guardiola poslal na trávnik od začiatku nórskeho kanoniera Erlinga Haalanda, ktorého účasť bola otázna pre problémy s achilovkou. Tréneri poslali do duelu tieto zostavy:

ŠK Slovan Bratislava: Takáč - Blackman, Kašia, Bajrič, Wimmer - Savvidis, Ignatenko, Tolič - Barseghjan, Strelec, Weiss.

Manchester City: Ortega - Lewis, Akanji, Stones, Gvardiol - Matheus Nunes, Gündogan - Savinho, Foden, Doku - Haaland

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok