Huliak po relácii spadol zo stoličky a pociťuje bolesti. Behá po doktoroch, potvrdil Danko. STVR reaguje

včera 16:42 , Aktualizované: včera 18:09

Po ukončení nedeľňajšej relácie O 5 minút 12, ktorej hosťami boli poslanci Rudolf Huliak (nom. SNS) a Jozef Hajko (KDH), došlo k dramatickému momentu. Šéf národniarov očakáva od verejnoprávnej televízie vysvetlenie. Tá už do médií poslala vyjadrenie.

Huliak pád STVR
Foto: reprofoto Facebook/Adolf Snehuliak

Video sa stalo virálnym

Na sociálnych sieťach sa šíri video, na ktorom obaja poslanci po skončení relácie ešte sedia za stolom.

Huliak sa snažil odsunúť, no na videu jasne vidieť, ako sa uvoľnila časť "pódia", a z ničoho nič sa zo stoličky prevrátil rovno na zem. Potom ostal ležať na chrbte.

Pribehli k nemu moderátor aj štáb. Huliak sa po pár sekundách s menšou pomocou postavil na nohy.

Pre Nový čas sa vyjadril, že je absolútne neprípustné, aby z verejnoprávnej televízie unikli takéto kompromitujúce materiály.

„Od tohto incidentu pociťujem bolesti hlavy a tŕpnutie v hornej časti krčnej chrbtice. V prípade, že tieto problémy budú pretrvávať, vyhľadám lekársku pomoc,“ vyjadril sa poslanec.

Danko očakáva vysvetlenie

K incidentu sa vyjadril aj šéf národniarov Andrej Danko v pondelok na tlačovej konferencii. Huliak mu podľa jeho slov oznámil, že „behá po doktoroch“.

Predseda SNS od STVR očakáva ospravedlnenie a vysvetlenie, ako mohlo k pádu dôjsť. Chce vedieť aj to, ako sa video dostalo na verejnosť.

Pozrite si celú tlačovú konferenciu Andreja Danka, na ktorej sa vyjadril aj k Rudolfovi Huliakovi.

Reaguje aj STVR

„Vzniknutá situácia nás ľudsky mrzí, s p. poslancom Rudolfom Huliakom sme komunikovali a veríme, že nešťastný pád v štúdiu mu nespôsobil vážnejšie zdravotné problémy,“ uvádza v stanovisku verejnoprávna televízia.

STVR tvrdí, že bezpečnosť hostí a zamestnancov je pre nich prvoradá. Situáciu prešetruje a realizuje kroky, aby sa podobné incidenty už neopakovali. „Aktuálne preverujeme systém bezpečnosti modulárnych prvkov, z ktorých sa skladá štúdiová scéna,“ ubezpečuje a považuje za neprípustné, že záber, ktorý nebol odvysielaný v priamom prenose, unikol na verejnosť.

„Tento incident dôsledne prešetríme,“ dodala STVR s tým, že zároveň v súčasnosti obnovuje licenciu pre softvér, ktorý zabezpečuje kontrolu voči úniku citlivých dát. Platnosť zmluvy totiž vypršala v roku 2023.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok