Známeho extrémistu majú previesť na Slovensko. Bombic hovorí, že mu v Londýne zamietli odvolanie

30.9.2024 14:29

Extrémista a konšpirátor Daniel Bombic dlhodobo žije v Londýne. Slovák, ktorý je známy pod internetovou prezývkou Danny Kollar, bude možno čoskoro prevezený na Slovensko. Píše o tom denník SME.

Polícia hľadá známeho dezinformátora Bombica, má sa vyhýbať trestnému konaniu
Foto: Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Poletí domov

Londýnsky súd nechal Bombica vydať na Slovensko ešte v apríli 2024, no Bombic podal voči rozsudku odvolanie. Čakalo sa na termín súdu, no doteraz sa tak nestalo. Upozornila na to facebooková stránka Na druhom brehu - Slovensko & dezinformácie, ktorá informuje o spravodajstve zo "slovenskej dezinfoscény".

Najnovšie medializované informácie hovoria, že Bombic z nedele na pondelok na sociálnej sieti napísal, že mu v Británii zamietli opravný prostriedok, a preto ho dva-tri týždne vydajú na Slovensko, uvádza SME.

Špecializovaný trestný súd v Pezinku, pod ktorý spadá Bombicov prípad, nemá žiadne nové informácie. Správy o tom, či bude extrémista naozaj prevezený na Slovensko, nevedel podľa denníka SME vyvrátiť ani potvrdiť.

Na Bombica boli vydané tri medzinárodné zatykače. Je trestne stíhaný pre extrémizmus, nebezpečné prenasledovanie, ohováranie a online obťažovanie. Stíhaniu sa vyhýba práve pobytom v Londýne.

Pozrite si reportáž z 28. apríla 2024 o procese s konšpirátormi, ktorý nemá obdoby.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok