Švajčiarska cyklistka zomrela po páde na majstrovstvách sveta. Len 18-ročná jazdkyňa podľahla zraneniu hlavy

dnes 15:28 , Aktualizované: dnes 16:32

Osemnásťročná švajčiarska cyklistka Muriel Furrerová podľahla vážnemu zraneniu hlavy, ktoré utrpela vo štvrtkových cestných pretekoch (26. septembra) na MS juniorov.

Muriel Furrerová
Foto: Profimedia

V piatok to potvrdila Medzinárodná cyklistická únia (UCI) aj organizátori šampionátu.

"S veľkým zármutkom sa UCI a organizačný výbor majstrovstiev sveta dnes dozvedeli tragickú správu o smrti mladej švajčiarskej cyklistky Muriel Furrerovej. Cyklistická komunita prišla o pretekárku, ktorá mala pred sebou skvelú budúcnosť," citovala z vyhlásenia UCI agentúra DPA.

Napriek incidentu preteky pokračujú

Furrerová spadla na mokrej ceste a z trate ju vrtuľník previezol do nemocnice v Zürichu. UCI naďalej vyšetruje okolnosti, ktoré k nešťastnej udalosti viedli.

V piatok doobeda únia uviedla, že MS budú pokračovať aj napriek Furrerovej kritickému stavu, keďže si to želala jej rodina. Ďalšie kroky pravdepodobne oznámia na poobedňajšej tlačovej konferencii, ktorú UCI zvolala na 17.00 h.

Jeden z najväčších začínajúcich talentov

Furrerovú vo Švajčiarsku považovali za jeden z najväčších začínajúcich talentov.

Mladá pretekárka sa venovala aj cyklokrosu a horskej cyklistike, v ktorej získala bronz v tímovej súťaži na májových ME v Rumunsku.

V priebehu uplynulých mesiacov sa vo svete cyklistiky udialo viacero smrteľných nehôd, ktoré vyvolávajú diskusie o bezpečnosti v športe. Toto leto prišiel po havárii o život Nór Andre Drege, vlani ďalší Švajčiar Gino Mäder.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok