Na Kysuciach odhalili pašovanie tabakových výrobkov. Poľská dodávka prevážala viac než dva milióny cigariet

dnes 11:34

Príslušníci finančnej správy v rámci akcie s krycím názvom JUH zaistili v pondelok (23. 9.) v Krásne nad Kysucou (okres Čadca) viac ako dva milióny cigariet bez označenia platnou slovenskou kontrolnou známkou.

pašovanie cigariet.jpg
Foto: Finančná správa

Zaistili cez dva milióny cigariet

V piatok o tom informoval hovorca finančnej správy Daniel Súkup. Tabakové výrobky zaistili príslušníci finančnej správy v dodávke s poľským evidenčným číslom. 

„Na základe predbežných súhlasov prokurátora Okresnej prokuratúry Čadca a sudcu pre prípravné konanie bola vykonaná prehliadka dodávky. Pri prehliadke boli zaistené cigarety v celkovom množstve 2 248 000 kusov. Všetky boli balené v spotrebiteľskom balení po 20 kusov bez označenia platnou slovenskou kontrolnou známkou,“ priblížil Súkup.

Na mieste činu bol zaistený a následne zadržaný muž vo veku 54 rokov, ktorý bol obmedzený na osobnej slobode.

„Uvedeným konaním, s úmyslom zadovážiť si neoprávnený majetkový prospech, vznikol Slovenskej republike finančný únik na spotrebnej dani z tabakových výrobkov v celkovej výške minimálne 334 648,52 eura,“ uviedol hovorca finančnej správy.

Doplnil, že po dokončení prehliadky a zabezpečení dôkazov bolo povereným pracovníkom finančnej správy začaté trestné stíhanie a súčasne vznesené obvinenie uvedenej osobe z prečinu porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru.

Pozrite si archívnu reláciu z 15. mája 2022 o nelegálnej výrobe a obchode s cigaretami.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok