Po pätnástich rokoch bude hrať opäť doma. Peter Pekarík sa vrátil do Žiliny

včera 09:17 , Aktualizované: včera 12:30

Slovenský futbalista Peter Pekarík bude po pätnástich rokoch obliekať dres MŠK Žilina. S účastníkom Niké ligy sa dohodol na krátkodobom kontrakte do 30. januára 2025.

Klub o tom informoval vo štvrtok (26. septembra) na svojom webe.

Od Žiliny do Nemecka

Tridsaťsedemročný pravý obranca je odchovanec Žiliny, pod Dubňom odštartoval profesionálnu kariéru v roku 2004. Za "šošonov" odohral celkovo 114 zápasov a v sezóne 2006/2007 s nimi získal majstrovský titul.

V januári 2009 prestúpil do nemeckého Wolfsburgu a v tom istom ročníku sa tešil z bundesligového triumfu. Sezónu 2011/2012 odohral na hosťovaní v tureckom Kayserispore a od roku 2012 do tohto leta pôsobil v Herthe Berlín, s ktorou hral striedavo v Bundeslige i v druhej najvyššej nemeckej súťaži.

V uplynulom ročníku za ňu odohral len šesť zápasov vo všetkých súťažiach a v lete sa stal voľným hráčom.

Pekarík: Mám za sebou ťažkú prípravu

"Rozhodujúci faktor pre mňa bola srdečnosť všetkých zainteresovaných strán. Chcem hrávať pravidelne a pomôcť reprezentácii. Mám výborné pocity, vraciam sa sem veľmi rád a teším sa na súboje na domácom štadióne, pretože si pamätám, že tu vždy vládla výborná atmosféra. Robil som všetko, čo bolo v mojich silách, aby som bol stopercentne pripravený a mám za sebou jednu z najťažších príprav v posledných rokoch," uviedol Pekarík pre klubový web Žiliny. Štartovať by mohol už v nedeľnom domácom ligovom dueli proti nováčikovi z Komárna.

Futbalisti MŠK Žilina zvíťazili v stretnutí 7. kola Niké ligy nad MFK Skalica 3:2:

 Spokojnosť ohľadom hráčovho návratu neskrýval ani športový manažér MŠK Karol Belaník: "Vracia sa úžasná hráčska osobnosť s množstvom skúseností, ktorá má na medzinárodnej úrovni viac ako 100 štartov. Málokedy sa stretne taký futbalista s takým profesionálnym prístupom, ako má Peter. Je to obrovský impulz pre kabínu i fanúšikov. Veľmi sa tešíme na jeho príchod a veríme, že prínos, ktorý od toho očakávame, sa naplní. Svojím profesionalizmom a pracovitosťou určite dokáže ovplyvňovať všetkých ľudí v klube a strhne so sebou aj okolie. Dúfame v prospešnú misiu pre obe strany a želáme mu veľa zdravia i športových úspechov."

Polročný kontrakt

Obe strany sa dohodli na polročnom kontrakte.

"Zatiaľ je to zmluva do konca tohto kalendárneho roka, ako si želal 'Peky'. Potrebuje sa zorientovať, zistiť, ako to funguje v tíme, aké sú ambície a aká bude aj jeho pozícia. V zime sa uvidí, čo ďalej," konštatoval Belaník.

Pekarík má za sebou aj 132 štartov v drese národného tímu. Debutoval zaň v roku 2006 a bol súčasťou mužstva, ktoré sa prebojovalo do osemfinále MS 2010 v Juhoafrickej republike.

Na šampionáte odohral tri zápasy vrátane pamätného víťazstva nad vtedajšími obhajcami titulu Talianmi 3:2. Bol tiež jedným z kľúčových hráčov na uplynulých ME v Nemecku.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok