Vláda prerokuje finančnú pomoc po živelných pohromách. Na programe je aj výber sudcu medzinárodného súdu

dnes 09:17

Na úhradu výdavkov súvisiacich s riešením mimoriadnych situácií vo viacerých okresoch by mala vláda vyčleniť vyše 110 000 eur.

vláda
Foto: TASR/Pavel Neubauer

Príspevok na refundáciu nákladov

Vláda bude v stredu (25. 9.) schvaľovať poskytnutie príspevku, ktorý poslúži na refundáciu nákladov, ktoré vznikli v prvej polovici roka v dôsledku zosuvu pôdy, veternej smršte, požiarov, ale aj výskytu medveďa v obývaných územiach.

Kabinet bude na svojej 51. schôdzi schvaľovať aj poskytnutie zdrojov z plánu obnovy a odolnosti formou priamych výziev samosprávam, ktoré prostriedky použijú na zriadenie Centier zdieľaných služieb, posilňujúcich administratívne kapacity a efektivitu výkonu služieb verejnej správy v regiónoch.

Voľba sudcu Európskeho súdu pre ľudské práva

Súdna rada SR predloží na rokovanie vlády návrh troch kandidátov na sudcu Európskeho súdu pre ľudské práva, Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR zasa návrhy rámcových dohôd Európskej únie, ku ktorým sa Slovensko vyjadruje ako členská krajina.

V programe je tiež návrh zrušenia niektorých vládnych uznesení z minulosti, týkajúcich sa tvorby a napĺňania koncepcie športu, ale aj zákonov v gescii Ministerstva kultúry SR. Podľa jedného z návrhov by sa mal napríklad posunúť termín na predloženie novely zákona o ochrane pamiatkového fondu.

Vláda prerokuje aj správu, bilancujúcu výsledky štátnej politiky zameranej na Slovákov žijúcich v zahraničí v roku 2023, rovnako i návrhy priorít tohto programu na rok 2025.

Pozrite si tlačovú besedu zo 16. septembra po mimoriadnom rokovaní vlády.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok