Hlavný okruh ATP vyhral tenista z ôsmej stovky rebríčka. Čilić bol na turnaji divokou kartou

včera 23:20

Marin Čilić je aktuálne 777. hráč singlového rebríčka ATP a tri sedmičky mu zjavne priniesli šťastie. 35-ročný Chorvát sa stal najnižšie postaveným tenistom, ktorý vyhral turnaj na hlavnom okruhu ATP.

Bývalej svetovej trojke sa to podarilo na podujatí 250 v čínskom Chang-čou, kde vo finále zdolal domáceho Čang Č'-čena dva krát 7:6, pričom oba tajbrejky pomerom 7:5.

V súboji, v ktorom sa nezrodil ani jeden brejk sa Čilić prezentoval tradične výborným servisom. V poslednom období mal značné zdravotné problémy a za dva roky odohral iba minimum zápasov. Aj preto v Číne štartoval na divokú kartu.

"Som veľmi šťastný a hrdý, že sa mi podarilo toto víťazstvo. Patrí nielen mne, ale všetkým, ktorí boli so mnou v náročných časoch. Veľa som nehral a klesol v rankingu, takže veľká vďaka aj organizátorom, zato že mi dali šancu," povedal.

Čilić triumfoval na okruhu po troch rokoch a celkovo získal 21. titul v kariére. Minimálne jednu trofej zdvihol nad hlavu dovedna v trinástich sezónach. Vďaka tomuto víťazstvu sa posunie v rebríčku o vyše 400 miest.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok