Hasiči lokalizovali požiar v priemyselnom areáli ZŤS v Dubnici nad Váhom. Ochladzujú technologické zariadenia

dnes 14:12 , Aktualizované: dnes 17:27

Požiar výrobnej haly spoločnosti Ribe Slovakia v priemyselnom areáli Závodov ťažkého strojárstva (ZŤS) v Dubnici nad Váhom už hasiči lokalizovali, aktuálne ochladzujú technologické zariadenia.

Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trenčíne Marián Petrík. 

"Išlo o budovu s rozmermi 150 x 30 metrov, kde vznikol požiar nádrže s kyselinou chlorovodíkovou. Požiar zasiahol plochu približne 20 x 30 metrov. Zvyšok budovy bol zadymený. Požiar sa z výrobnej haly rozšíril priamo na strechu budovy," uviedol Petrík, ktorý opravil pôvodnú informáciu, že požiar zasiahol aj administratívne priestory spoločnosti.

Na mieste bolo aj kontrolné chemické laboratórium zo Slovenskej Ľupče, ktoré monitorovalo ovzdušie. Nenamerali žiadne hodnoty, ktoré by prevyšovali normy.

Príčinu požiaru budú zisťovať

V stredu (25. 9.) prídu podľa Petríka na miesto požiaru experti z požiarno-technického a expertízneho ústavu Ministerstva vnútra SR, ktorí budú zisťovať príčinu vzniku požiaru.

Požiar hasičom nahlásili okolo 12.30 h, na mieste zasahovalo 25 profesionálnych hasičov z Trenčína, Dubnice nad Váhom, Považskej Bystrice a zo Záchrannej brigády z Malaciek.

Profesionálnym hasičom pomáhalo 20 dobrovoľných hasičov z Trenčianskej Teplej, Ilavy, Košece, Pruského, Soblahova a Bolešova. V čase udalosti bolo v budove 33 zamestnancov, všetci budovu opustili ešte pred príchodom hasičov.

Podľa trenčianskej krajskej policajnej hovorkyne Ingrid Krajčíkovej prípad realizuje vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne ako trestný čin všeobecného ohrozenie a poškodzovania cudzej veci.

"Vzhľadom na prebiehajúce prvotné úkony na mieste udalosti nie je možné v súčasnosti poskytnúť bližšie informácie," doplnila Krajčíková.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok