Zbohom neporiadok! Obývacia stena pre maximálny úložný priestor a štýl

PR článok
23.9.2024 14:41

Obývacia izba má mnoho spôsobov využitia, je to multifunkčný priestor, preto nie je ľahké udržať ju upratanú. Hľadáte spôsob, ako získať viac úložného priestoru, minimalizovať tak neporiadok a zároveň vytvoriť štýlový interiér? Potom potrebuje obývaciu stenu.

interier
Foto: Adobestock

Maximálny úložný priestor

Obývacia izba, ako najvyužívanejší spoločenský priestor, býva často preplnená vecami, preto si vyžaduje dômyselné riešenie ich uskladnenia. V tomto kontexte je obývacia stena ideálnou voľbou pre maximalizáciu úložného priestoru. Klasické zostavy zvyčajne využívajú celý priestor steny, od podlahy až po strop, kým moderné obývacie steny sú skôr o minimalizme. Väčšinou ide o súbor nástenných nábytkových jednotiek, skriniek a políc, ktoré dokonale využívajú vertikálny priestor.


Rozdelenie na tri zóny

Obývacia stena nie je len o dizajne, ale aj o praktickom využití, kde každá časť má svoj účel.

Horná časť (zvyčajne pozostávajúca z nástenných políc) slúži ako výstavný priestor na rôzne bytové dekorácie či rodinné fotografie. Stredná časť je multimediálne centrum je tu umiestnený televízor, soundbar či iná elektronika. Spodná skrinka pod TV sa okrem toho využíva na veci každodenné potreby, sú tu napríklad ovládače, herné konzoly a podobne. Bočné skrinky ponúkajú flexibilitu vďaka kombinácii otvorených a zatvorených častí (nepriehľadných alebo sklenených).


Pozor na maximálnu nosnosť nástenných jednotiek

Pamätajte, že pri nástenných zostavách alebo jej častiach je nevyhnutné zohľadniť maximálnu nosnosť, aby ste sa vyhli preťaženiu a následnému poškodeniu steny, alebo samotnej skrinky. Okrem toho, prekročenie maximálnej nosnosti môže mať za následok pád skrinky a zranenie osôb, najmä ak sa pod ňou nachádzali deti alebo domáce zvieratá. Preťažená skrinka sa tiež môže deformovať a stratiť svoj pôvodný tvar.


Udržujte poriadok aj vo vnútri

Kto by nechcel mať doma všetko pekne upratané? No aj za zatvorenými dverami obývacej steny sa môže skrývať chaotický neporiadok. Základom úspešného organizovania sú úložné boxy. Veci vďaka nim môžete zoskupovať do logicky usporiadaných celkov, čo vám umožní ľahšie nájsť to, čo práve hľadáte. Výhodou je, ak majú boxy praktické úchytky, vďaka ktorým ich ľahko vyberiete a prenesiete, rovnako tak aj veko, vďaka ktorému budú uskladnené predmety chránené pred prachom a nečistotami.

  

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok