FOTO: Poškodený most v Kremničke je minulosťou. Stará cesta aj pravý pruh R1 sú už prejazdné

dnes 10:32 , Aktualizované: dnes 15:36

Most v banskobystrickej mestskej časti Kremnička, ktorý uzavreli pre havarijný stav a spolu s ním aj úsek rýchlostnej cesty R1 pod ním, je zbúraný. V nedeľu odtiaľ odvážali suť. Informovala o tom hovorkyňa primátora Banskej Bystrice Zdenka Marhefková.

most Kremnička BB
Foto: Facebook/Mesto Banská Bystrica

Čaká sa na otvorenie R1

Dodala, že v sobotu (21. 9.) v nočných hodinách sa podarilo odstrániť aj krajnú časť mosta a druhý pilier mostnej konštrukcie.

"Zatiaľ čo pracujú na odvezení zvyšnej sute, postupne začínajú aj s čistením vozovky," spomenula v nedeľu doobeda s tým, že Národná diaľničná spoločnosť následne osadí zvodidlá a ďalšie bezpečnostné prvky.

Demolovať most začali v sobotu (21.9.) v skorých ranných hodinách. O búracie práce v celkovej sume 231 000 eur s DPH sa starala spoločnosť Metrostav Slovakia.

Stará cesta je už prejazdná

Banskobystrická krajská polícia v nedeľu popoludní na sociálnej sieti poznamenala, že cesta I/69, stará cesta, je v súčasnosti v smere od Zvolena na Banskú Bystricu prejazdná.

Obmedzenia na rýchlostnej ceste R1 platia aj naďalej, no už len v jednom pruhu. Od 15:00 je otvorený pravý pás v smere od Zvolena do Banskej Bystrice. Ako uvádza mesto Banská Bystrica na sociálnej sieti, práce v úseku finišujú.

Odpratávanie sutín a sprejazdnenie R1 môžete sledovať naživo.

Búraniu mosta sme sa venovali aj vo vysielaní ta3.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok