Slovan Bratislava zvíťazil v 8. kole Niké ligy nad Ružomberkom. Opäť sa dostal na čelo tabuľky

včera 22:45

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava zvíťazili v sobotňajšom zápase 8. kola Niké ligy nad MFK Ružomberok 2:1. Úradujúceho šampióna zachránil od straty bodov vlastný gól hosťujúceho obrancu Šimona Gabriela. Slovan pridal šiesty ligový triumf a s 18 bodmi sa vrátil na čelo tabuľky o bod pred MŠK Žilina. Ružomberčania zaznamenali prvú prehru v sezóne, majú deväť bodov a patrí im 4. priečka.

Slovan
Foto: TASR/Martin Baumann (Ilustračný záber)

Priebeh zápasu

Slovan poslal do vedenia v 11. minúte krídelník Róbert Mak. Liptáci vyrovnali ešte do prestávky zásluhou Martina Chriena. Ružomberský kapitán síce nepremenil nariadený pokutový kop, no brankár Dominik Takáč vyrazil loptu priamo pred exekútora penalty a ten poľahky skóroval - 1:1. Po zmene strán nevyužil šancu poslať Slovan do vedenia Tigran Barseghjan.

Arménsky krídelník rovnako ako Chrien zahodil jedenástku a neplatila ani následná dorážka Maka. Domácich to nezlomilo, práve naopak, výrazne stupňovali svoju aktivitu. Odmenou im bol presný zásah v 64. minúte, keď si po prihrávke Barseghjana zrazil loptu do vlastnej brány Gabriel.

"Belasí" mohli odskočiť aj na väčší rozdiel, svoje dobré šance však nevyužili. Slovan mohol v závere prísť o tri body, ale podržal ho Takáč. Hráči Slovana dali predčasný darček svojmu trénerovi Vladimírovi Weissovi st., ktorý v nedeľu oslávi životné jubileum 60 rokov.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok