Libanon pod paľbou. Útok Izraela zobral životy viacerých predstaviteľov Hizballáhu, cieľom bola schôdza velenia

včera 09:57 , Aktualizované: včera 12:22

Libanonské hnutie Hizballáh v sobotu oznámilo, že pri piatkovom izraelskom útoku v Bejrúte zahynul aj jeho druhý vysokopostavený veliteľ Ahmed Wahbí. Počet obetí po piatkovom izraelskom útoku na predmestie Bejrútu stúpol na 31, medzi obeťami je aj sedem žien a tri deti. Úrady dodali, že pri útoku utrpelo zranenia 68 ľudí.

Informujú o tom agentúry AFP a Reuters.

Izrael sa zameral na stretnutie hnutia

Izraelský úder sa zameral na schôdzku velenia elitných jednotiek Hizballáhu, informovala v sobotu agentúra AFP s odvolaním sa na zdroj blízky libanonskému hnutiu.

"Velenie jednotiek Radván sa zhromaždilo v suteréne budovy, na ktorú sa v piatok zameral izraelský úder, a 16 ich členov, vrátane vodcu a vysokého veliteľa, bolo zabitých," povedal AFP tento zdroj. Radván sú špeciálne jednotky Hizballáhu, ktorých hlavným cieľom je infiltrácia na sever Izraela a na ním okupované Golanské výšiny.

Hizballáh dodal, že Wahbí dohliadal na vojenské operácie elitných jednotiek Radván na podporu palestínskeho hnutia Hamas počas vojny v Pásme Gazy, ktorá vypukla v októbri minulého roka.

Obete v radoch Hizballáhu aj u civilistov

Proiránske hnutie už predtým potvrdilo, že izraelský útok v Bejrúte pripravil o život jeho vysokopostaveného veliteľa a jedného zo zakladajúcich členov Ibráhima Ákila. Obeťami útoku je údajne asi desať ďalších predstaviteľov hnutia.

Izraelský piatkový útok na predmestí Bejrútu zabil najmenej 31 ľudí vrátane siedmich žien a troch detí vo veku štyri, šesť a desať rokov, uviedlo dnes libanonské ministerstvo zdravotníctva. Ďalších 68 osôb bolo pri tom zranených, informovala agentúra Reuters. 

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok