Chlapec vypadol z 13-metrovej výšky, keď v škole otváral okno. Polícia začala trestné stíhanie

dnes 14:09

Polícia začala trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví z nedbanlivosti v prípade chlapca, ktorý sa vo štvrtok (19. 9.) vážne zranil po páde z okna základnej školy v Kráľovskom Chlmci (okres Trebišov).

Sanitka, záchranka, záchranári
Foto: TASR/Radovan Stoklasa (ilustračné foto)

Košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová potvrdila, že polícia, ktorá miesto udalosti dôkladne zadokumentovala, sa prípadom intenzívne zaoberá.

Polícia začala trestné stíhanie

"Vyšetrovateľka odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Trebišove v tejto súvislosti začala vo veci trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví z nedbanlivosti," uviedla Mésarová. Prebiehajú vyšetrovacie úkony, bližšie okolnosti sú predmetom ďalšieho vyšetrovania. "Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie, s prihliadnutím na vek poškodenej osoby, podrobnejšie informácie zatiaľ nie je možné poskytnúť," skonštatovala Mésarová.

K udalosti došlo vo štvrtok dopoludnia na ZŠ s vyučovacím jazykom maďarským v Kráľovskom Chlmci. "Na miesto sme vyslali ambulanciu rýchlej lekárskej pomoci a záchranársky vrtuľník. Maloletá osoba bola letecky transportovaná do nemocnice v Košiciach s polytraumou a poruchou vedomia," uviedla hovorkyňa Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby SR Petra Klimešová.

Podľa leteckých záchranárov išlo o 11-ročného chlapca, vrtuľník pristál na ihrisku. Dieťa následne v umelom spánku previezli do košickej nemocnice.

Chlapec je stále v kóme

Stav chlapca v piatok ostal nezmenený. "Pacient je naďalej v umelom spánku, hospitalizovaný na našom oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny a jeho zdravotný stav je vážny," potvrdila v piatok vedúca komunikačného odboru Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura Košice Ladislava Šustová.

Nešťastnú udalosť potvrdil aj primátor Kráľovského Chlmca Karol Pataky, ktorý vo štvrtok krátko po nej prišiel na ZŠ a stretol sa aj s rodičmi zraneného chlapca. K pádu žiaka z okna školy malo dôjsť okolo 9.30 h cez školskú prestávku. "Pravdepodobne došlo k nejakej nehode," povedal primátor.

Podľa informácií tvnoviny.sk sa nehoda stala počas prestávky v škole. Chlapec mal otvoriť okno na treťom poschodí a nešťastne z neho vypadnúť. Z 13-metrovej výšky dopadol na betónový chodník. 

Pozrite si archívnu reportáž z júna 2023:

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok