Čomu sa venuje Roger Federer na dôchodku? Tenis nahradil iný šport

dnes 11:30

Legendárny švajčiarsky tenista Roger Federer si dva roky po ukončení kariéry užíva športový dôchodok, pretože má viac času na rodinu i ďalšie koníčky. Jedným z nich je aj golf, ktorému sa venuje spoločne s najbližšími.

Roger Federer
Foto: TASR/AP

Začal hrať golf

"Začal som hrať golf a spoločne so mnou sa tomuto športu venujú aj moja manželka a deti. Všetci sme na rovnakej úrovni, začíname v rovnakom momente," uviedol Federer v dejisku víkendového Laver Cupu v Berlíne. Golfu sa venuje aj dlhoročný Federerov rival Španiel Rafael Nadal či jeden z popredných hráčov súčasnosti Carlos Alcaraz.

"Musím ešte trénovať, aby som s ním (Nadalom) udržal krok. Ale aj Andy Murray teraz začal hrať a povedal, že by sme si mali zahrať spolu," prezradil Federer.

Má viac času na rodinu

Od jeho posledného súťažného zápasu uplynuli už viac ako dva roky. "Stále sa mi zdá, ako by to bolo iba pred pár sekundami. Keď stojím na kurte, najradšej by som zobral raketu a okamžite išiel hrať," uviedol Federer, no zároveň zdôraznil, že ho teší najmä to, že má viac času pre rodinu. "Môžeme chodiť na skvelé výlety. Veľa cestujeme a trávime spolu čas," dodal 20-násobný grandslamový šampión pre DPA.

Pozrite si reportáž z 27. augusta:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok