Kofolu vzala voda až na český Balaton. Majitelia hľadajú odplavené sudy, pomáha im pri tom "Ftefan"

Povodne v Českej republike spôsobili škodu aj výrobcovi Kofoly. Sudy s nápojom odplavila voda z továrne v Krnove až na český Balaton.

00_Kofolu v Krnově postihla ničivá povodeň (2).jpg
Foto: Kofola

Až na Balaton

Závod zasiahla povodeň a ani prípravy na najhoršie nestačili. „Napriek tomu, že sme boli dopredu dobre pripravení, v Krnove zasiahla viac ako storočná voda, ktorá silne zasiahla do životov našich zamestnancov a pochopiteľne sa nevyhla ani nášmu výrobnému závodu a skladom,“ uviedla spoločnosť v stanovisku. Spomenula, že hladina vody bola vyššia než v roku 1997. Vtedy majitelia sedeli na streche závodu, aby sa zachránili pred vodou.

Voda tentoraz odnášala sudy do okolia, niektoré až k "českému Balatonu". Tak volajú miestni rybník neďaleko mesta.

Zmysel pre humor im neodplavilo

Firmu čaká upratovanie a oprava škôd. Na sociálnej sieti vyzýva ľudí, aby im dali vedieť, ak sudy nájdu.

„V Krnove bol vyplavený sklad obalov. Silná povodňová vlna nám odniesla vratné nerezové sudy, tzv. KEGy, ktoré využívame pre naše čapované nápoje. Za ich vrátenie do Kofoly budeme nálezcom veľmi vďační! Mrzelo by nás, keby kvôli povodni zostali tam, kam nepatria – teda v prírode,“ povedal generálny riaditeľ Jannis Samaras.

Ani po veľkých škodách však Kofola a jej fanúšikovia nestrácajú zmysel pre humor. Jeden komentár hovoril o "kofolonizácii" a pod príspevkom im ďalší odporučil, aby zavolali na pomoc Ftefana. Animovaný pes bol kedysi populárnou reklamou. „Už od rána je v teréne s našimi ľuďmi!“ odkázala Kofola.

Pozrite si reportáž o záplavách v Českej republike:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok