FOTO: Situácia v Banskej Bystrici očami ta3: Most začnú búrať v noci, autá stáli v obrovských kolónach

dnes 09:48 , Aktualizované: dnes 16:13

Uzavretý most a rýchlostná cesta R1 aj v piatok spôsobovali v okolí Banskej Bystrice vážne problémy. Kým v samotnom meste bola premávka plynulá, oveľa horšia bola situácia od Zvolena a Sliača. Vodiči stáli v kolónach aj viac ako hodinu. Na mieste bol redaktor Martin Dušička.

Most začnú búrať

Most začnú búrať v noci. Práce chcú dokončiť cez víkend. Informoval o tom primátor Ján Nosko s tým, že aktuálne prebieha priame rokovacie konanie so zhotoviteľom. Ambíciou je, aby R1 bola od pondelka (23. 9.) prejazdná.

"Ubehlo zhruba 48 hodín, ako sme obdržali posudok statika na most v havarijnom stave, ktorý vedie ponad rýchlostnú cestu R1. Počas včerajšieho dňa sme okamžite zrealizovali všetky nevyhnutné opatrenia - most sme uzavreli a padlo aj rozhodnutie o uzavretí R1. V týchto chvíľach prebieha priame rokovacie konanie so zhotoviteľom, ktorý zabezpečí zbúranie mosta v Kremničke. Ak sa podarí zrealizovať všetky administratívne záležitosti, k odovzdaniu staveniska by malo dôjsť ešte dnes v podvečerných hodinách. Práce sa zamerajú na zabezpečenie ochrany vozovky geotextíliou a vytvorenie ochranného vankúša rýchlostnej cesty z násypu kameniva. Nasledovať bude samotné búranie mosta a likvidácia sutiny tak, aby v pondelok ráno došlo k opätovnému sprejazdneniu R1," konštatoval primátor.

Nosko cenu nešpecifikoval a ani to, s ktorou firmou mesto rokuje, kým sa neskončí konanie. Uviedol len, že v hre boli zhruba tri spoločnosti. Zároveň poďakoval všetkým zložkám za maximálne nasadenie.

"Všetkým motoristom a obyvateľom sa ospravedlňujeme za vzniknuté komplikácie a ďakujeme za trpezlivosť," dodala hlava mesta.

Polícia upozorňuje vodičov

Dopravná situácia priamo v Banskej Bystrici bola doobeda podľa informácií ta3 plynulejšia ako včera. Autá síce prechádzali, ale pomaly, bolo treba počítať s výraznejším zdržaním. Cez obce Badín a Rakytovce sa tvorili súvislé kolóny.

Polícia vodičom, ktorí smerujú po ceste R1 od Bratislavy na Banskú Bystricu, prípadne majú plánovanú cestu smer Donovaly a ďalej, odporúča, aby použili zjazd na Kremnicu/Kremnické Bane a využili trasu v smere na Martin. V opačnom smere odporúčajú vyhnúť sa prejazdu Banskou Bystricou.

Pozrite si živý vstup z Banskej Bystrice v piatok doobeda.

Pozrite si reportáž o uzatvorenom moste nad R1.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok