V Košiciach budú pochodovať za život. Pripravte sa na dopravné obmedzenia

Po 5-ročnej pauze sa vracia Národný pochod za život. V Košiciach sa cez víkend zídu desaťtisíce ľudí. Domáci sa musia pripraviť na dopravné obmedzenia.

Organizátori Národného pochodu za život očakávajú, že centrum Košíc v nedeľu zaplní približne 50-tisíc ľudí. 

Hlavným cieľom podujatia pod záštitou Konferencie biskupov Slovenska je ochrana nenarodeného života a zmena interrupčného zákona.

„Takýmto pokojným, nenásilným ale zároveň transparentným a počuteľným spôsobom, chceme dať vedieť tejto spoločnosti, že sa ubližuje životu a že potrebujeme byť na to citlivý,“ povedal Marek Forgáč, rímskokatolícky biskup.

Predprogram sa začne už v sobotu o 17:00. V nedeľu v košických kostoloch odslúži omše 17 biskupov. Na Hlavnú ulicu sa účastníci pochodu z bezpečnostných dôvodov dostanú iba určenými vstupmi.

Kyvadlová doprava nebude premávať

„Veľmi úzko spolupracujeme s políciou, s rôznymi bezpečnostnými zložkami, so záchranármi a s hasičmi. Máme súkromnú bezpečnostnú službu, ktorá nám vypomáha a množstvo dobrovoľníkov,“ hovorí Patrik Daniška, hovorca Národného pochodu za život.

Košičanov čakajú v nedeľu popoludní v centre mesta dopravné obmedzenia. Najviac sa dotknú Moyzesovej ulice, kde bude nástupná a výstupná zóna pre autobusy.

Pre autobusy a autá budú vyhradené 4 záchytné parkoviská. Kyvadlová doprava však nebude premávať. Preto organizátori ľudí prosia, aby si cestu dobre naplánovali.

Národný pochod za život sa na Slovensku koná štvrtýkrát. Premiérový sa uskutočnil pred 11 rokmi práve v Košiciach. 

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok